Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

donderdag 21 februari 2019

Aalst Carnaval 2019 - De Aalsterse Gilles brengen vreugde in de straten / Vereniging is een gans jaar actief, nu ook 'digitaal'!


AALSTERSE GILLES ZIJN 1 GROTE FAMILIE!

De Aalsterse Gilles tellen 88 effectieve leden, waarvan 30 gilles met hoed. 

Eveneens zijn er nog een 20-tal vaste medewerkers en reeds een aantal aanvragen tot lidmaatschap voor het komende werkjaar.

Deze vereniging bestaat in zijn huidige vorm, sinds 1971.
Daarover schreven we al meer in september...


Wie het trouwens voelt kriebelen? De Gilles kunnen steeds nieuwe mensen gebruiken: gilles, ceremoniemeesters, muzikanten, sinaasappeldragers en koperblazers blijven uiteraard welkom.

Contact? Marieke Leyssens, 0476/96 80 26 of info@aalstersegilles.be


PROGRAMMA 2019


Nadat ze op zaterdag 2 februari hun 'Vooroptocht' door de centrumstraten van Aalst hielden, begint hun 'échte werk' tijdens de 91e carnavalsstoet op zondag 3 maart!

Marieke Leyssens (woordvoerster):
"De Aalsterse Gilles trekken dit jaar naar goede gewoonte de kop van de stoet.
Na opstelling in de Majoor Charles Claeserstraat, vertrekken wij om 12u50 aan het Statielein. Wij verzorgen ook dit jaar bij aankomst op de Grote Markt een rondedans voor de tribunes.
De traditionele bezemdans op de Grote Markt, vindt plaats op maandag 4 maart om 14 uur. Opnieuw worden er tussen de 300 à 400 bezempjes, getrouwe kopij van die waar de Aalsterse Gilles mee dansen, te grabbel gegooid.
Nadien voegen we ons opnieuw bij de maandagstoet ter hoogte van het Vredeplein."


OPTREDEN EN ONDERHOUD


Marieke:
"Om extra inkomsten te verwerven, verzorgen we dit jaar ook een optreden in de O-Parade te Genk op 1 mei, en zijn er op dit moment nog aanvragen voor optredens lopende.
Gedurende het jaar zullen er onderhoudswerken aan de hoeden gebeuren. De vereniging dient op korte tot middellange termijn nieuwe pluimen aan te schaffen t.g.v. slijtage en schades.
Ook de bellengordels en vesten zijn aan vernieuwing toe, …

Het maken van nieuwe bellengordels werd gestart, voor de vesten dienen we budgetten te voorzien in de komende jaren. Er werden in de afgelopen maanden ook reparaties uitgevoerd aan onze sinaasappelmanden."Marieke:
"Voor de tiende keer organiseren we ons eetfestijn.
Deze jubileumeditie zal doorgaan op 14 en 15 september in SBS De Duizendpootjes, Binnenstraat te Aalst. Dit jaar valt ons eetfestijn samen met de autoloze zondag, daarom dit jaar als visie 'Gilles goon groeng'. Naast extra inspanningen om waar mogelijk voor lokale leveranciers en/of korte keten te gaan, afval te beperken, zal onze gekende kaart uitbreiden met een vegetarische schotel..."


PIN EN WIJN 2019


Marieke:
"In samenwerking met Delhaize, brachten we ook dit jaar een witte carnavalswijn op de markt.
Het werd een wijn uit de Languedoc streek, op basis van de sauvignon druif.
Sauvignon is een druif die veel frisheid in de mond geeft en makkelijk drinkbaar is door zijn souplesse.
Serveer hem als aperitief of bij een slaatje , bij koude visgerechten en schaal-en schelpdieren zoals mosselen.
Het label werd geïnspireerd op onze pin 2018-2019..."DIGI GILLES

Marieke:
"Jullie hebben het ongetwijfeld al opgemerkt, we zijn de laatste tijd een pak actiever op sociale media.
De wereld wordt digitaler en digitaler en de smartphone is niet langer weg te denken. Daarom zijn we (de Aalsterse Gilles) bezig met onze digitale (r)evolutie.
In de loop van het jaar wordt onze website van de grond herschreven en zal hij dus een volledig nieuw jasje krijgen, met implementatie van onze andere online platformen.
Onze Facebookpagina kende de laatste maanden een ware boost. Recent haalden we onze 1500e like.

Er komt ook een extra platform om jullie foto’s te delen. We roepen dan ook op om ons massaal te taggen met @aalstersegilles in foto’s die jullie van ons nemen gedurende de 3 zotte dagen.

Groeten van De Aalsterse Gilles!"


#AalsterseGilles #Gillespositief #Appelsien #Chipka


Reportage: Carnavalaalstkoentje & De Aalsterse Gilles

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje

Flashback, 2002:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten