Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong! // Veel moed voor de 2e leden van AKV De Popollekes die herstellen na een steekvlam op het einde van hun eetfestijn! // Aalsterse corsogroepen als De Melkmoilen, Possensje, Pertotal en Dest Goe Schief droegen hun bloemetje bij in Blankenberge. Ook andere groepen kwamen helpen bloemen steken, of logistieke hulp bieden // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit najaar kun je actief deelnemen aan de Aalsterse Academie voor Carnavalskunsten! Schrijf je in voor een (praktische) cursus! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010 & véél méér!! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met in het najaar 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

donderdag 5 september 2024

Aalst Carnaval 2025 - Bedankt AKV Aaft Ons Vast!

Herboren legendarische carnavalsgroep stopt ermee!

AKV Aaft Ons Vast verraste in 2023 iedereen door aan te kondigen dat ze na 25 jaar onderbreking, opnieuw de draad opnamen.

Helaas bereikte ons op 3 september, een door hen op 4 september bevestigd bericht: AOV keert terug naar 'de geschiedenisboeken'.
Toch vielen ze op door op een héél creatieve manier hun carnavalsbestaan door de jaren heen uit te beelden in de stoet van 2024!


Met een lange reeks kleine karretjes en getooid in prachtige kostuums, toonde Aaft Ons Vast haar eigen verleden aan het grote publiek.
Daarbij bleek nogmaals welke belangrijke rol deze unieke groep tussen 1975 en 1994 speelde in de stoet.


Hun wedergeboorte uit 1999, naar aanleiding van de dood van Frans Wauters, was een voltreffer.
En ook met de verrassende wending om een karteeuw later nog eens deel te nemen, kon de familie De Vulder pronken met al hun kostuums door de jaren heen.


Bedankt voor de korte, maar mooie deelname aan de 94e stoet en wie weet, tot ... 'ooit nog eens'??


2024 37e op 39

'Aaft Ons Vast Es Vedrom! Mor weir koiken iejst nog isj achterom'




Wie de vollédige geschiedenis wil lezen over Aaft Ons Vast, kan terecht bij onze mediapartner AjoinPedia: KLIK


Artikel: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. ©AjoinPedia: KLIK
Foto's/Filmpje: ©Team Carnavalaalstkoentje, ©AjoinPedia, ©Patrick De Boeck, ©Bjorn Van Ryckeghem, ©Aaft Ons Vast

Geen opmerkingen:

Een reactie posten