Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! //Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier, Peter Van Keer, Karel 'Sjalen' Van de Winkel of Seppe Baeten: wie van deze 4 'topkandidaten' wordt de 71e Aalsterse Prins Carnaval?! Zaterdag 19 oktober, na de Prinsverkiezing op de Grote Markt, kennen we het antwoord! // Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong! // In de Werkhallen is men volop bezig met de voorbereidingen op de 95e stoet! // Veel moed voor de 2 leden van AKV De Popollekes die herstellen na een steekvlam op het einde van hun eetfestijn! // Carnavalsnieuws? AKV Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! We namen na 1 jaar 'comeback' alweer 'afscheid' van AKV Aaft Ons Vast en na 45 jaar verliest de stoet het legendarische AKV Schiefregt'Oever. AKV Pladasj is in 2025 eerstejaars-AKV! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe (stoet)clipjes, de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010 & véél méér!! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

maandag 14 oktober 2024

Aalst Carnaval - Afscheidsbal Prins Vincent 2024: 'Bedankt Dak Eire Prinsj Mocht Zèn'

Prinsj Vincent ontroert met Afschoidsliedje, het Afschoidsbal was een voltreffer!

'Elke Prinsj zèn verhool' en ook Prinsj Vincent schreef een mooie bladzijde in de 'Kroniek der Oilsjt Vastelauved'.

Vanaf zijn voorstelling in maart en het campagnebal anno augustus 2023, de emotionele en bijzonder spannende Prinsverkiezink van oktober, tot de presentatie van het briljantmooie kostuum, de belevenissen van de Prinsj op school of in het rusthuis, de overweldigende carnavalsdriedaagse zelf.

Het hele jaar door werd dus één groots avontuur, met tussendoor nog de voorstellingen en bals van zijn 'potentiële opvolgers' en als slotakkoord? Het Afschoidsbal!
Prins Vincent noemt het 'een aaneenschakeling van hoogtepunten'!


Als allerlaatste volgt volgend weekend het 'afschoid van de scepter', als Aalst op 19 oktober de 71e Prins Carnaval kiest!


Bedankt!

In Aalst is de titel van Prins Carnaval bijzonder belangrijk en wordt die Prins voor altijd op handen gedragen.

Prinsj Vincent zag de jonge kinderen dansen op zijn liedjes en de oudere zorgvragers hun oogjes blinken bij wat 'hun laatste keer een Prinsj zien' zou kunnen geweest zijn.
Hij dacht daarbij terug aan zijn eigen grootmoeder 'Mathy', die een mooi eerbetoon kreeg op het 'Prinselijke kostuum'.
Zo droeg hij haar een jaar lang mee, bij élke publieke aanwezigheid.


Prinsj Vincent bedankte dan ook iederéén die zijn Prinsenjaar deed slagen: van sponsors tot kostuummakers, van de 'sleppen' tot zijn 'team', die het mee 'waar maakten', de vele vrijwillige helpende handen, zijn carnavalsgroep Beschomt en de grootste fans: het eigen gezin!
Want voor vrouw en kinderen, is een Prinsenjaar een unieke tijd(reis)!


Onze Prinsj van 2024 werd op zijn beurt bedankt met een prachtige replica-scepter én een juweel in de vorm van zijn logo.
Zijn sleppendraugers gaven hem een extra muzikaal eerbetoon: een speciaal voor hem geschreven lied, op de tonen van de showliedjes.
Prinsj Vincent verraste zijn vrouw Karlien op zijn beurt, met een pakkende song, waarin hij haar bedankte voor alles wat ze voor hem doet en betekent!


Tenslotte eindigen we met de prachtige woorden van Prinsj Vincent zélf ...

'Bedankt Dak Eire Prinsj Mocht Zèn'!



't Goot Rap Verboi

Het Afschoidsliedje, 't Goot Rap Verboi, werd geschreven door Prinj Bart II (Bart de Nys, Prinsj 2005).

Het bal vond onder grote publieke belangstelling plaats in de (ruime) kantine van TK Meldert.

Sfeerbeelden




Artikel: © Carnavalaalstkoentje i.s.m. ©AjoinPedia: KLIK
Foto's/Filmpjes: ©AjoinPedia & ©Team Carnavalaalstkoentje


Geen opmerkingen:

Een reactie posten