Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Karel Van De Winkel 'Sjalen' werd de 71e Aalsterse Prins Carnaval! // Hij haalde het met een zéér opvallende, briljant uitgevoerde 'familiale' opvoering, over het samenkomen tijdens carnaval in de huiselijke sfeer, van mede kandidaten Seppe, Peter en Johan 'Droeven Badmoesj' // Alle liedjes zijn, al dan niet op USB, YouTube of Spotify, verkrijgbaar ondertussen ... // In de Werkhallen is men volop bezig met de voorbereidingen op de 95e stoet! // AKV Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // We namen -na 1 jaar 'comeback'- alweer afscheid van AKV Aaft Ons Vast en na liefst 45 jaar, verliest de stoet het legendarische AKV Schiefregt'Oever. // AKV Pladasj is in 2025 eerstejaars-AKV! // Terugkijken? Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe (stoet)clipjes, de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010, de Prinsverkiezingen, de Werkhallenfilms, De Carnavalsacademie & véél méér!! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval' en tellen af naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

donderdag 12 mei 2022

Aalst Carnaval - Opkuis- en herstellingswerken aan de Werkhallen gedurende 6 donderdagen


12 mei: de stad en hun 'partners' herstellen tegelijkertijd de verlichting en controleren de 'technische installaties'.

Opkuis- en herstellingswerken gedurende 6 donderdagen

Carnavalsgroepen moeten per 2 hallen hun wagens een dagje buiten stallen

Elke donderdag (behalve Hemelvaart) tussen 28 april en 9 juni* vinden de werken plaats!
12 mei: Toezichter Herman houdt een oogje in het zeil!


Veilig werken is een belangrijke troef!

De middengang, de afstand tussen de standplaatsen van de groepen onderling en de doorgang aan tellers en brandbestrijdingsmiddelen, zijn sinds 2013 afgebakend d.m.v. gele markeringen.
Deze dienen steeds vrijgehouden te worden.
Nadat men de werkhal eerst reinigde, zijn het juist die markeringen die nu opgefrist worden.


28 april: foto's van Guy Walgraef, aanbrengen markeringen:


5 mei: de stad en hun 'partners' herstellen tegelijkertijd de verlichting en controleren de 'technische installaties'.


Algemene veiligheid in de werkhallen garanderen

De werkruimte per standplaats, die door de groepen zelf wordt voorzien, mag niet afgeschermd worden. Zo kunnen de toezichters controleren of alle toestellen uitgeschakeld zijn.
Las- en slijpwerken dienen steeds uitgevoerd te worden door 2 personen, waarbij de nodige brandpreventieve maatregelen moeten genomen worden: emmer water, lasdeken, plaat om vonken tegen te houden, brandblusser...


De toezichters houden hier steekproefsgewijs controle op en kunnen de werken stilleggen indien niet voldaan wordt aan de voorwaarden.
Het omroepsysteem bereikt alle hallen en kan enkel optimaal werken wanneer er geen muziek gespeeld wordt door de groepen zelf. Via dit systeem zullen de groepen opgeroepen worden in geval van een noodsituatie.

Zomer 2018: tussen de hallen 1-5 en 6-10 worden onderling brandwerende scheidingswanden en een nooddeur geplaatst. Maatregelen ten gevolge van de zware brand van 2016...


Ook de groepen zelf zijn gebonden aan afspraken rond veiligheid!

Per standplaats dient er een verbanddoos en een draagbaar brandblusapparaat (van het type poeder van minimum 6 kg geschikt voor branden klasse A, B en C) verplicht aanwezig te zijn.

Reeds (meer dan) 10 jaar en 2000 brandblussers verder, is SomatiFIE nog steeds trouwe partner van Carnavalist tot in de Kist vzw. Ze controleren jaarlijks de blussers en -indien nodig- worden deze vervangen.


Tenslotte is er een jaarlijkse brandoefening én moeten er per groep 2 leden een brandbestrijdingscursus volgen...

27 november 2021: praktijkoefening branden blussen...


Herstellingswerken buitenmuur Hal 3

Na een bizar ongeval waarbij een voertuig zich in de muur van hal 3 boorde, werden ook die kapotte betonnen platen vervangen. Helaas 'sneuvelde' zo een mooie graffiti-tekening...


Samenwerking tussen verschillende diensten

Niet alleen de toezichters zijn present op de donderdagen, ook hun collega's van de groendienst, de reinigingsdienst, elektriciens en de signalisatiedienst staan paraat.
De groepen worden 's morgens vroeg al voor 7 uur geacht hun wagens buiten te rijden en na 18 uur worden ze terug verwacht om ze binnen te zetten.
Het vergt dus wel degelijk een inspanning van vele mensen, maar de veiligheid van de carnavalisten primeert, daarom zijn deze werken een 'noodzakelijk kwaad'.


Hopelijk mogen, na 3 jaar,  de carnavalsgroepen nu éindelijk uitkijken naar een volgende stoet. Die staat gepland op zondag 19 februari 2023!

28 april: de wagens van hallen 1 en 10 staan netjes buiten geparkeerd:


5 mei: de wagens van hallen 2 en 9 staan netjes buiten geparkeerd:


12 mei: de wagens van hallen 3 en 8 staan netjes buiten geparkeerd:


2 juni: de wagens van hallen 5 en 11 staan netjes buiten geparkeerd:


9 juni: de wagens van hallen 6 en 12 staan netjes buiten geparkeerd:
7 september: de wagens van hallen 4 en 7 staan netjes buiten geparkeerd:
 

Reportage / foto's: ©Team Carnavalaalstkoentje

Montage & Tekstverwerking: ©Team Carnavalaalstkoentje

* de laatste 2 hallen (hallen 4 en 7) kwamen pas op 7 september aan bod, door 2x slechte weersomstandigheden, dienden de werken te worden uitgesteld.

Met dank aan: Toezichter Guy Walgraef voor de extra foto's, toezichter Herman De Neef voor de extra info, Gunnar Biebaut, Nico Mateusken & Michiel Geeroms!

5 mei: Ook het sanitair werd aangepakt:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten