Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel', maar ook alles wat erna kwam van 'Prijsuitreikingen' // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Op 5, 6 & 7 april genoot de Orendwoik van hun 41e Arendcarnaval, onder leiding van Prins Nico! // Peter Van Keer, Seppe Baeten & Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Binnenkort volgt Karel Van de Winkel 'De Sjalen' nog en zijn er al zeker 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 17 oktober 2024! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie zonder stoppende AKV's, is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

donderdag 5 januari 2012

Aalst Carnaval 2012: Oplossing Voor Losse Groepen en Mega-karren?


Er komen duidelijke regels voor Losse Groepen én Mega-Karren tijdens Aalst Carnaval 2012 !

De voorbije maanden (en jaren eigenlijk) werd er met scherp geschoten richting vooral Losse Groepen. Die weerlegden veel kritiek en wilden aanvankelijk géén nieuwe 'reglementjes'.
http://carnavalaalstkoentje.blogspot.com/2011/10/carnaval-in-aalst-jaren-50-huis-van.html

Maar vanaf carnaval 2012 komen er toch, na overleg, nieuwe afspraken!
Zo werd bepaald dat Losse Groepen zich MOETEN inschrijven!
"Voor elke andere groep is het VERBODEN deel te nemen"
(politieverordening artikel 20)
http://www.aalst.be/documenten/publicaties/carnaval/Politieverordening%202012.pdf

Het algemene artikel 2 legt ook 'deelnemingsvoorwaarden' op:
http://www.aalst.be/default.asp?siteid=2&rubriekid=1046#article6933
"Losse groepen en individuele carnavalisten kunnen officieel aan de zondags- en maandagsstoet deelnemen, indien zij de kaart die zij ontvangen bij inschrijving, duidelijk zichtbaar meenemen in de stoet."

Andere voorwaarden:
• vertrekken aan de vorming, die elk jaar aan de hand van het traject zowel voor de zondags- als de maandagsstoet wordt vastgesteld
• het officiële traject volledig, éénmalig en in de juiste richting uitlopen
• opstappen met een thema dat blijk geeft van fijne spot en satire
• de stoet niet te misbruiken voor een welbepaald persoonlijk of algemeen doel
• de stoet niet onnodig vertragen, verlengen of andere groepen hinderen
• de geluidsnorm van 90 dB(A) niet overschrijden
• niet gemotoriseerd zijn
• geen dieren of dierenkrengen meenemen
• geen voorwerpen en/of producten meebrengen die personen kunnen verwonden, besmeuren of bevuilen (bijv. spuitbussen, mest)

En ook de term "MEGA-KARREN" is voortaan duidelijk omschreven:

Artikel 3 politieverordening:
"Een MEGA-kar is een constructie met afmetingen groter dan 1,5 meter in de breedte of de lengte of 1 meter in de hoogte waarmee feestvierders tijdens carnaval rondtrekken. Deze constructies beschikken niet over een gelijkvormigheidsattest conform de wet op het wegverkeer.


Artikel 16 politieverordening:
"MEGA-karren worden tijdens de carnavalsperiode niet toegestaan op volgende locaties: het verkeersvrije gedeelte van de Grote Markt, inclusief de delen van de Kerkstraat, het Sint Martensplein, de Lange Zoutstraat, de Nieuwstraat, de Kattestraat en de Molenstraat die op de Grote Markt aansluiten en die afgesloten worden met verzinkbare palen.


De Losse Groepen en individuele carnavalisten die zich laten inschrijven, worden opgenomen in de globale verzekeringspolis van de stad.
De inschrijving dient te gebeuren ten laatste op vrijdag 14 dagen vóór het carnavalsweekend met een inschrijvingsformulier af te halen op het secretariaat van de adviesraad Feestcomité, Keizerplein 21b 9300 Aalst of is ook via de website te downloaden vanaf de 2e week van januari (www.aalst.be/carnaval).

Op die manier wil men vooral de veiligheid tijdens carnaval en de kwaliteit voor de stoet behouden en toch respectvol de Losse Groepen opwaarderen.
Misschien dat het 'negatieve' daardoor een andere dimensie krijgt en zowel Officiële ALS Losse Groepen kunnen tonen dat ze SAMEN een meerwaarde zijn en ALLEBEI onmisbaar voor de unieke, Oilsjterse stoet!
http://carnavalaalstkoentje.blogspot.com/2011/07/straks-minder-losse-groepen-in-de.html

Recenter, aanvullend bericht:
http://carnavalaalstkoentje.blogspot.com/2012/01/stoet-2012-iedere-deelnemer-moet-zich.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten