Welkom bij 'Carnavalaalstkoentje'

maandag 9 januari 2012

Nationale Pers over de thema's in de stoet


(foto Carnavalaalstkoentje, voorbereidingen 2012: AKV De Salongcarnavalisten beloven onder meer aan Ilse dat Oilsjt , ’n hemel op eerd is!)
Ook Carnavalaalstkoentje is volop bezig met het schrijven van artikelen over de onderwerpen in de stoet. Die mag je de komende weken verwachten (met foto's) op deze blog!

Volgens een Persbericht van (c)Belga dat woensdag 12 januari werd verspreid handelen 'slechts' 3 groepen over de 'torenperikelen' van Burgemeester Ilse Uyttersprot.
Bij mijn weten is het de eerste keer dat de kranten (nationaal!) zoveel aandacht hebben voor de onderwerpen in de stoet.

Hoewel de eerste 3 'nieuwsverspreiders' die we vonden telkens hetzelfde bericht gebruikten, hebben ze 't zelfs daarover 'mis':
De Toerenbiejoekes verklaarden op Facebook:
"alez hoppa... we stoon nog isj in de gazet... mor 't een klopt toch ni gans want ons thema lag al vast va veren 'den towergate'"
Ook Kompasje zei dat
"het thema er anders zal 'uitzien' dan de pers nu denkt".

Het Laatste Nieuws:
http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/article/detail/1376984/2012/01/11/Ilse-Uyttersprot-krijgt-weinig-aandacht-op-Aalst-Carnaval.dhtml
(ook in klein artikel zonder foto in ALLE edities op donderdag 12 januari)

Het Nieuwsblad:
http://nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20120111_115

Knack:
http://www.knack.be/belga-algemeen/bonte-mix-van-onderwerpen-kruidt-zondagsstoet-aalst-carnaval/article-4000029028552.htm#

Een uitzondering is De Standaard, die zelfs 'achtergrondinfo' brengt én een kort interview had met de carnavalisten zelf:
http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=853KONSO

Wat opvalt is dat er 1x (Het Nieuwsblad) een foto bij staat over 'Ilse op den toren' én 2 keer een foto van AKV Eirg 2010: zowel 'de groep' (Knack) alds de 'tank van DiRupo' (Het Laatste Nieuws).

(foto's Carnavalaalstkoentje: gelijkaardige foto's van AKV Eirg 2010 bij Het Laatste Nieuws en Knack).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten