Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer & Seppe Baeten stelden zich voor als Kandidaten-Prins Aalst 2025! Binnenkort volgen Johan & Sjalen nog! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie zonder stoppende AKV's, is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

zaterdag 31 maart 2012

Uitreiking 'De Groeite Malsjans Prois' 2012: nieuwe formule! (UPDATE 04/04)

























Vrijdagavond 13 april gaat vanaf 20 uur in de Kantine van De Werkhallen (Hoge Vesten Aalst) voor de derde keer de Malsjans-Proisoitroiking (editie 2012) door!

Door de NIEUWE FORMULE wordt MALSJANS nu 'de grote SJANSPROIS'!
Drie keer duizend euro voor Aalsterse carnavalgroepen in de pot!
Duizend Euro voor één Kleine, duizend Euro voor één Middelgrote én duizend Euro voor één Grote Groep!
EN nog steeds 1000 Euro voor échte MALSJANS!

De organisatoren willen ervoor zorgen dat de carnavalswereld positief in het nieuws komt!
De voorbije jaren werd het geld énkel gegeven aan één 'pechvogel'.
Nu worden de groepen ondersteund.
Tenminste...

VOORWAARDEN

Eén winnaar per categorie uitloten wil zeggen dat er als voorwaarde gesteld wordt dat er minstens 2 leden aanwezig moeten zijn tijdens de uitreiking van de prijs / prijzen op 13 april!
Naast de prijsuitreiking is het vooral dé kans voor de carnavalisten om nog eens gezellig samen te zijn in een carnavaleske sfeer!

PECH

De péch-inzendingen die kans maken op de overgebleven 1000 Euro staan te lezen op
http://www.malsjans.be/
Ze varieerden van kapotte muziekinstallaties, plotse panne bij de 'trekker' tot gevallen carnavalisten bij de vorming van de stoet en zelfs een weggesleepte aanhangwagen met veel takelkosten tot gevolg!

HADDEN DE MATOTTEN MEESTE PECH?

Wat ons betreft sprong dit pechverhaal eruit:
AKV De Matotten hadden één van hun leden die in het hospitaal belandde op zondagochtend, maar ook de maandag werd een lid weggevoerd na een ernstige val!
De groep kende bovendien dé PECH om een ganse zondagstoet lang achter de 'schuimkanonnen' van De Loge te moeten aanlopen!


De Matotten kregen niet alleen een vuil kostuum door het schuim.
Dit jaar moesten ze tijdens hun dans nog extra opletten ook: hun 'zicht' was immers beperkt tot een zéér klein schermpje voor hun ogen (rattenkostuum). Een 'slipperje' in het schuim was snel gemaakt!

Nog erger bleek de schade aan de elektrische installaties van de praalwagens: het schuim tastte de bekabeling en de koppelingen aan en zorgde diverse keren voor elektrische pannes en kortsluitingen!

Moraal van dit verhaal: de geslaagde act van de ene (De Loge) bezorgde een hoop kopzorgen en pech voor de andere
(De Matotten)...



Geen opmerkingen:

Een reactie posten