Welkom bij 'Carnavalaalstkoentje'

zondag 20 mei 2012

Aalst verliest Prins ''Senor Alostino"


(foto via De Prinsencaemere)
Prins Robert Waterschoot, alias 'Senor Alostino' is niet meer...
De voormalige Prins Carnaval regeerde over Aalst in 1958 en 1959.
Hij was jarenlang een vooraanstaand lid van De Prinsencaemere en bovendien een échte entertainer en moppentapper die de Oilsjterse Spirit hoog in het vaandel droeg!Prins Robert werd in zijn tijd nog verkozen in zaal 'Rink', terwijl ook 'de Madelon' nog een belangrijke plaats was voor de carnavalisten.
Veel verplichtingen kreeg men toen niet opgelegd door de stad, maar in de beginjaren van De Prinsencaemere toonde hij een grote inzet voor z'n stad en de carnavaleske invalshoek!

EXPO 1958

"Onvergetelijk was de ontvangst van deze Aalsterse Prins in het vrolijk België tijdens de Expo '58 te Brussel. Tijdens de feestelijke receptie kreeg de prins een geschilderd bord waarop de expo-ster stond afgebeeld samen met een landkaart waarop de schilden van de negen Belgische provincies prijkten.

Robert Waterschoot, die als geen ander moppen kon tappen, zorgde daar voor de animatie. Later zou Aalst hem blijven kennen als een man die regelmatig uitpakte met leuke teksten op amusante deuntjes"


Met dank aan Chris Boone namens De Prinsencaemere en 'De Aalsterse Courant': http://aalst.courant.nu/


KRANTENKNIPSELS

Een 'bloemlezing' krantenknipsels uit lang vervlogen tijden:

Een link naar een legendarisch interview:
http://aalst.courant.nu/index.php?page=2&mod=krantresultaat&q=robert+waterschoot&datering=&krant=&qt=paragraaf&pagina=&sort=score+desc¶graaf=109&doc=3&p=7¶graaf=7&y=312
Geen opmerkingen:

Een reactie posten