Welkom bij 'Carnavalaalstkoentje'

dinsdag 4 september 2012

Aalst 'Stad In De Kijker' op 67e Jaarbeurs Van Gent!


(Affiche: Aalst pakt uit met al z'n troeven, dus hoort carnaval daar ook bij)
Tussen 8 en 16 september is er de 'Accenta Jaarbeurs' in Flanders Expo te Gent.

Dit jaar is Aalst de 'Stad In De Kijker' en heeft het er een indrukwekkende stand van liefst 100m²!


TREKPLEISTERS

De vier roemrijke historische figuren van Aalst zijn de kern van de stand: Louis Paul Boon, Valerius De Saedeleer, Dirk Martens en Priester Daens!
(©Carnavalaalstkoentje: bovenvermelde figuren in de carnavaleske versie)


Aalst presenteert er zich als een stad vol cultuur, evenementen, toerisme, erfgoed, economie...en natuurlijk z'n Unesco-Werelderfgoed: Carnaval!
"Flitsende filmpjes op verschillende beeldschermen tonen je op de beurs innemende beelden van Aalst".

Op de stand van de Stad Aalst zullen er elke dag prijzen te winnen zijn en is er hapklare informatie te verkrijgen om een gezellige dag in Aalst uit te stippelen.
Want Aalst is een belevenis!!

De stad presenteert zich ook als een gezellige stad met alles wat een grootstad te bieden heeft, 'kleinschaliger maar toch indrukwekkend':
"Het hartje van de stad is verkeersvrij en je botst er op tal van historische gebouwen, gezellige terrasjes en boeiende verhalen over zijn beroemde bewoners.
De inwoners van Aalst staan erom bekend echte levensgenieters te zijn. Ze zijn altijd te vinden voor een feestje, en lekker eten en drinken behoren tot hun favoriete bezigheden. In de hele stad vind je sfeervolle restaurants, cafés en terrasjes, waar bezoekers hartelijk worden ontvangen. Proef zeker de typische Aalsterse vlaaien of – als het iets sterkers mag zijn – een Dirk Martens jenever.
Aalst heeft ook een ruime waaier aan winkels in het kloppende hart van de stad. De meeste winkelzones zijn autovrij zodat je er rustig langs de etalages kan kuieren. Schoenen, grote merken, alternatieve kledij, delicatessenzaken en zo meer; je vindt al deze winkels op wandelafstand van elkaar.
Kom er kijken, proeven, je inkopen doen of gewoon de gezellige sfeer opsnuiven."


Aalst presenteert zich ook als dé feeststad bij uitstek. Je kan er natuurlijk terecht voor Carnaval, het 'feest van de verbondenheid'.
"Deze adembenemende optocht vol kleur, muziek en humor mag je echt niet missen! Noteer alvast 10 februari in je agenda van volgend jaar. Maar er zijn het hele jaar door feesten voor jong en oud, in de stad en in de deelgemeenten."Alle info over Aalst vind je op:
www.aalst.be
Info over 'Toerisme' in Aalst via deze link, de gloednieuwe website:
http://www.aalst.be/default.asp?siteid=15&rubriekid=1091

NIEUWE PROMOFILM

Aalst heeft sinds kort ook een eigen, nieuwe promofilm:

Bovendien mogen alle Aalstenaars gratis binnen op de Jaarbeurs van Gent! Vergeet je identiteitskaart niet en breng ook je 'UiTPAS' mee. Een bezoek aan de Aalsterse stand levert één punt op!
http://www.accenta.be/activiteiten/vlaamse-stad-in-de-kijker/
(Artikel: info Accenta-beurs, info Stad Aalst en eigen verwerking / foto's)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten