Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel', maar ook alles wat erna kwam van 'Prijsuitreikingen' // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 17 oktober 2024! // Op 5, 6 & 7 april genoot de Orendwoik van hun 41e Arendcarnaval, onder leiding van Prins Nico! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie zonder stoppende AKV's, is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

zondag 7 oktober 2012

En toen ging het licht (weeral) uit...

Al sinds de lente kwamen meldingen binnen van stroomonderbrekingen in de Aalsterse Carnavalswerkhallen.
Hoewel het toen 'laagseizoen' was, viel de stroom er dikwijls uit.


Nu het nieuwe werkseizoen pas begonnen is, blijkt dat de stroomproblemen nog steeds bestaan!
De Stad Aalst liet al een controle plaatsvinden en maakte zelf een analyse.
Daaruit blijkt dat er volgens hen geen probleem is met de elektrische installaties en dat de oorzaak gezocht moet worden bij tevéél elektrische toestellen die tegelijk werken.

MERKWAARDIG

De groepen houden hun hart vast: de Werkhallen zijn nu méér open en vele groepen moeten de komende weken hun laswerken uitvoeren, waarbij uiteraard opnieuw voor pannes gevreesd mag worden.
Maar klopt DAT wel?
De Salongcarnavalisten (22 september):
"Het eigenaardige is: de groepen kunnen blijven verder werken, maar in 'het donker' (wanneer het licht uitvalt) is dat niet bepaald aangenaam.
Vorig jaar deed zich dat probleem ook wel al eens voor.
Toen hebben we een keer met een auto (koplampen) onze hal belicht omdat er nog 'ene' op een stelling bezig was en die zag niet hoe hij eraf kon komen anders."

Werner Kinoo (De Popollekes) (5 oktober):
"Deze problemen zijn nog steeds niet verholpen...Probleem is inderdaad de verlichting."

PROEF OP DE SOM

Carnavalaalstkoentje nam zelf afgelopen zomer al eens de 'proef op de som'.
Ik had al enkele keren van de klachten gehoord en hoewel er op 8 augustus amper 2 groepen actief werken uitvoerden, viel ook toen de stroom van de VERLICHTING een tiental (!) keer weg!

CONCLUSIE

Merkwaardig genoeg is het dus steeds het verlichtingscircuit dat uitvalt en NIET het circuit met de stopcontacten!


OPLOSSING

De Stad Aalst stelde volgens Het Laatste Nieuws (21 september) voor om een plan uit te werken om het gebruik van veel elektrische toestellen te spreiden...
Alleen zal men volgens de carnavalisten de échte oorzaak eerst moeten vinden!

Maar, zoals hierboven omschreven, het gaat om problemen met het verlichtingscircuit, NIET om de elektrische installaties van stopcontacten.

Lees ook het VERVOLGARTIKEL:
http://carnavalaalstkoentje.blogspot.be/2012/10/licht-in-de-duisternis-eindelijk.html

Reageren op dit artikel kan ook via carnavalaalstkoentje@hotmail.com
Vermeldt erbij of de reactie verwerkt mag worden in het artikel.
(©Carnavalaalstkoentje: archieffoto's voorbereidingen 2012)

1 opmerking:

  1. Tijd om wat LED werkschijnwerpers aan te kopen aan in de prise te steken :)

    BeantwoordenVerwijderen