Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer & Seppe Baeten stelden zich voor als Kandidaten-Prins Aalst 2025! Binnenkort volgen Johan & Sjalen nog! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie zonder stoppende AKV's, is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

zondag 30 maart 2014

Uitbeelding van carnavalstoet wordt realiteit: 'Dozje in Komen Eten'!

(IF)

INLEIDING

Een onderwerp in de carnavalstoet over een gebeurtenis die nog moest komen?
Komen Eten dus!
Het kookprogramma van VIER is aan zijn -langverwachte- burgemeestersweek toe.
Met ook de Oilsjterse berremiëster Dozje in de hoofdrol!

Van maandag tot woensdag is hij 'te gast' bij zijn collega's,
op donderdag mag hij zelf aan het fornuis!


Christophe D'Haese: (via zijn facebook)
(Foto ©Carnavalaalstkoentje)

"Volgende week is het zo ver!
Specifieke burgemeestersweek op Vier in Komen Eten.
Eerst naar Kortrijk (uitzending maandag 31.03 bij Vincent Van Quickenborne),
dan naar Lommel (uitzending dinsdag 01.04 bij Peter Van Velthoven),
vervolgens naar Zingem (uitzending woensdag 02.04 bij Kathleen Hutsebaut)
en last but not least in Aalst (uitzending donderdag 03.04).
De eer van Aalst en de provincie staat op het spel en ik heb dan ook mijn uiterste best gedaan om onze kleuren te verdedigen.
Alvast een voorsmaakje of 'amuusje' uit Humo *foto hierboven*...
Smakelijk en tot volgende week!"


STOET

In de 86e carnavalstoet van 2 en 3 maart,
werd al deftig gespot met de 'kookkunsten van Dozje':


(Foto's ©Carnavalaalstkoentje)


MENU

Christophe D'Haese: (via Humo)
"Ik ben de avond begonnen met een 'Flemish Gin', geserveerd met mosseltjes.
Die heb ik laten glimlachen zoals een Thai:
vriendelijk en minzaam.
Daarna kwamen de melanzane alla  parmigiana op tafel,
gevolgd door het hoofdgerecht.
Een rack van ree met een ballade van groenten.
Tot slot had ik nog een pavlova in red in petto: 
een dessert gebaseerd op mascarpone, room en rode vruchten."

In de carnavalstoet scoorde Dozje alvast goed op...
'sfeer en gezelligheid'!


(Foto ©Carnavalaalstkoentje)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten