Welkom bij 'Carnavalaalstkoentje'

dinsdag 11 juli 2017

Levensloop Aalst - Toon ook als carnavalist je hart!


LEVENSLOOP 2017

Aalst: 30 september - 1 oktober 2017

‘Oilsjt es mier as carnaval allien’
Inderdaad, Aalst is ook cultuur, natuur, ontspanning, ...

Aalst is daarenboven ook het uitgebreide verenigingsleven : ‘den Okapi, ‘den Iendracht’, sedert kort ook het volleybal, en nog zo veel meer. Dit jaar zette de wandelsportvereniging De Kadees de stad Aalst trouwens ook op de sportkaart door het organiseren van de Nationale Wandeldag met een opkomst van 7000 deelnemers.

‘Aalst vergeet je nooit’ is de leuze. En natuurlijk wordt dat ook heel vaak in realiteit gebracht, bijvoorbeeld ook met de - dit jaar voor de tweede keer georganiseerde - Levensloop.

Ineens duiken hier twee ‘oud bekenden’ op...


Thierry en Ina, in een nog niet zo ver verleden druk bezig met het carnavalsleven, met het bloemencorso in Blankenberge...

Twee van de ‘pioniers’ van de Oilsjterse lessen 
(zie hiervoor artikels: 'Artikel Lessen' en 'Artikel Proclamatie')


Ze zijn twee van de drijvende krachten achter de Nationale Wandeldag in Aalst, zijn sedert dit jaar nu ook actief bezig als vrijwilliger en comitélid bij de Stichting tegen Kanker, meer bepaald op het domein van de ‘Levensloop’ in Aalst.

Even verduidelijken wat de ‘Levensloop’ eigenlijk is.

Thierry:
"Levensloop is een groot evenement dat werkelijk alle leeftijdscategorien aanspreekt. Het draait helemaal rond solidariteit en fondsenwerving voor de strijd tegen kanker.
Het is de bedoeling dat het gemeenschapsleven van een stad of gemeente gedurende 24u even volledig in het kader staat van deze vreselijke ziekte, en dit door..."


• mensen die kanker overleefden of er nog tegen vechten, 
   te vieren en in de bloemetjes te zetten;
• mensen te herinneren voor wie het niet goed afliep;
• als gemeenschap op te staan en samen de strijd 
   op te nemen tegen kanker.

24 UUR ESTAFETTE


Teams lossen elkaar 24 uur lang af, tijdens een estafette rond een parcours. Hiervoor kunnen ze zich laten sponsoren.

Thierry:
"Er staat telkens minstens 1 persoon van het team op de piste, maar 'met hoe meer hoe gezelliger' natuurlijk.

Levensloop is dus zeker geen competitie maar eerder een samenzijn met een goed doel!
De 24 uur symboliseren het voortdurend gevecht van patiënten en hun naasten tegen de ziekte."Het is dus zoals gezegd opgevat als een bijeenkomst van een heel groot deel van het verenigingsleven van een stad of gemeente ... en daar horen natuurlijk de carnavalisten en andere lezers van deze blog bij.

Vorig jaar konden we - toenmalig kandidaat, tegenwoordig regerend prinsj - Raf ontvangen. Ook op deze blog werd toen de nodige aandacht besteed aan zijn aanwezigheid: KLIK


Thierry:
"In 2016 hadden we volgende cijfers : 108 Vechters (= mensen die strijden tegen kanker) en maar liefst 3295 deelnemers in 62 teams. Er werd toen in Aalst maar liefst 171 058 € ingezameld!
Uiteraard willen we dit jaar minstens even goed doen, als het even kan natuurlijk zelfs nog beter.
"

DOE MEE


Het Levensloop comité is al druk in de weer met voorbereidingen allerhande. 

Thierry:
"Teams en vechters die er vorig jaar bijwaren worden opnieuw uitgenodigd. Ook nieuw bloed is natuurlijk meer dan welkom (ondertussen mogen we al rekenen op een tiental nieuwe teams), en iedereen kan zich dus nog steeds inschrijven bij een reeds bestaand team, of een nieuw team aanmaken met collega's, vrienden, familie, clubgenoten, ...

Op logistiek vlak zijn we bezig met een planning van het terrein, zodat iedereen op een aangename manier het weekend in kan.
Niets wordt aan het toeval overgelaten. Een serieus werkje dus."Tijdens het weekend worden ook catering, kinderanimatie en optredens voorzien.

Voor de catering zorgen de teams zelf. Ook vooraf kunnen jullie een activiteit doen (vb een carwash, een eetfestijn, een verkoop, ...) en de opbrengst daarvan aan Levensloop schenken. Geef jullie activiteit gerust door, en wij plaatsen ze op de Levensloop pagina.


Thierry:
"Ook de optredens beloven opnieuw een spektakel te worden.
Zo kunnen we bijvoorbeeld al rekenen op de komst van Isopoda.
Isopoda is een iconische Aalsterse band, vooral aktief in de jaren 70, die maar wat graag meewerkt aan deze Levensloop editie.
Zanger Dirk heeft al beloofd dat het een knaloptreden zal worden ... en dat geloven we graag natuurlijk."


• Iets meer uitleg over Isopoda, KLIK

Uiteraard met onze hartelijke dank.


Zijn jullie door dit artikel nieuwsgierig geworden en willen jullie meer weten, welkom dan via de facebookpagina 'Levensloop Aalst' of via de website

Willen jullie zich meteen inschrijven als team, deelnemer, vechter ? Of een gift doen ? Of een activiteit melden ?

• Eén adres: http://www.levensloop.be/relays/aalst-2017

Thierry:
"Schrijf tijdig in, dan worden jullie ook uitgenodigd voor de teamkapiteinsvergadering, waar alles nog eens netjes uit de doeken gedaan wordt.
De vrijwilligers, sponsors, medewerkers allerhande, het comité van Levensloop Aalst en de Stichting tegen Kanker zijn jullie nu al dankbaar voor jullie massale opkomst voor het goede doel.

Tot in september !!!!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten