Welkom bij 'Carnavalaalstkoentje'

dinsdag 24 april 2018

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik Jaargang 5, 2018-2019 - Aflevering 33: AKV Nèm Na


TERUGBLIK / VOORUITBLIK!

In deze drieëndertigste aflevering van het vijfde seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen, of kreeg spontaan al de medewerking!


Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2018?
2) Een blik op de toekomst... ...2019?

2018 - GROEIT LICHT
Interview met Joeri en Gie, AKV Nèm Na


• Dag Joeri & Gie, hoe kijken jullie terug op carnaval 2018?
"Het was terug een fantastische editie met memorabele momenten.
We hebben ook ons deeltje malsjans gekend.
Van stroompanne van de Koolstraat tot de Gentsestraat, tot panne met beide tractors kort na de ontbinding van de zondagstoet op de Sint-Annabrug.

Maar dat alles woog niet op tegen het plezier voor de stoet, in de stoet en vooral na de stoet.
Café ’t Clubken op het Vredeplein kan er van meespreken."


• En de plaats, jullie waren een van de favorieten en eindigden derde. Tevreden?
"Wij hebben onszelf nooit als favorieten gezien, beter doen als het jaar voorheen was de bedoeling. Als tweedejaarsgroep onmiddellijk derde eindigen is een fantastisch resultaat.
Dan kan je alleen maar enorm tevreden zijn. Al zeker als we rekening houden met het feit dat de kleine groepen niet “onze” categorie is.
Als we terug denken aan sommige sfeerbeelden op maandagnacht denk ik dat we mogen stellen dat alle leden uitermate tevreden waren."


PREVIEW CARNAVAL 2019


• Wat bedoelen jullie met "niet onze categorie"?
"Als nieuwe groep ben je verplicht om bij de kleine groepen te starten. Wij denken dat de middelgrote groepen meer ons ding is en dat was ook de intentie bij het oprichten van de groep om op termijn in die categorie mee te doen voor de prijzen.
Vorig jaar hebben we in groep besloten sowieso bij de kleine groepen te blijven en het in 2019 te bekijken als we terug in de A-categorie van start gaan zodat we rustig kunnen opbouwen."


• En is dit item al bekeken ondertussen?
"Inderdaad Koen, de kogel is door de kerk. AKV Nèm Na! zal in de stoet van 2019 bij de middelgrote groepen meegaan.
We hadden vorig jaar trouwens nog wat remorken van Sjatt overgekocht, die we in onze hangar hebben staan. Dus je kan al stellen dat we er volledig klaar voor zijn (knipoog)."• En hebben jullie nog andere nieuwtjes?
"We hebben vorige week de eerste keer vergadering gehad. Op 2u tijd hebben we alle nieuwe leden verwelkomt, het onderwerp voor de stoet gekozen en ons jaarprogramma met wat we allemaal gaan doen uitgewerkt."


• Kunnen we terug een spelletje verwachten?
"Inderdaad, dat mag je zeker. Bedoeling isom voor carnaval, een nieuw gezelschapsspel uit te brengen. De naam van het spel is nog “een verrassing”.
 

Half juni is iedereen welkom in het restaurant van Eendracht Aalst voor ons 3e kippen en brochettenfestijn.
Voor de mensen die het vorige spel niet hebben kunnen bemachtigen, er zullen er nog een 3-tal in de tombola liggen trouwens."• En verder, nog andere activiteiten?
"Neen, wij proberen zo weinig mogelijk activiteiten te doen waarbij we zelf moeten leuren met kaarten ofzo. 1 keer per jaar is voldoende voor ons.
Voor geld in onze kas te brengen zoeken we andere manieren zoals ons spel en nu ook de 'back to school carnaval collectie'.

Op een eetfestijn heb je telkens je eigen familie en vrienden die je moet vragen of ze geen kaartje willen kopen. Zelfde verhaal met een BBQ, taartenverkoop, snoepjesverkoop, etc…
Met het gezelschapsspel hebben we geleerd dat je een veel ruimer publiek kan aanspreken en je zelf niet moet gaan leuren.
Ons idee is dat een goed concept zichzelf verkoopt en na de successen van de stickeralbums, sneeuwbollen, sprookjesboeken, het gezelschapsspel en nog zoveel andere zaken, merk je wel dat carnaval merchandising gewoon verkoopt als zoete broodjes."Reportage: ©Carnavalaalstkoentje & AKV Nèm Na!

• Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Hans Stieperaere & ©Bjorn Van Ryckeghem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten