Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

maandag 24 september 2018

40 jaar SAAS? Een Gin van 40 graden!!


OUDSTE KLEINE GROEP BRENGT EIGEN GIN UIT

AKV De Saazers stelde vrijdag 21 september haar exclusieve gin voor!

Geïnteresseerd? Wees er snel bij! Want de verkoop loopt bijzonder vlot...Gieter (voorzitter):
"We ontstonden als 'tegenpool' van Kartasj!
Want wie scouts was, sloot zich bij hen aan.
Jong en onbezonnen als wij waren, werden De Saazers geboren..."


De Saazers in 1980


Gieter:
"Heel wat ups en downs later, zijn we ondertussen de 'oudste kleine groep' geworden...
En ter gelegenheid van ons 40e jaar: ne gin van 40 graden!

Kijk, een gin is om te proeven, maar toch een (nodig) woordje uitleg.
Om zeker te zijn dat we een topproduct op de markt brengen, zijn we in zee gegaan met likeurstokerij VDS.
Niet de eerste de beste... Ontstaan in 1928 en sinds het jaar 2000 in handen van de familie Waterschoot. Vandaag de dag produceert de stokerij vooral gin en jenever voor derden, maar ook nog steeds onder 'eigen label'. De aloude klassiekers zoals Elexir, advocaat, Parfait Amour en Goldwasser, maakt men nog steeds op ambachtelijke wijze..."Gieter:
"Onze eigen gin is een solide en frisse premium gin met 10 botanicals.
De voornaamste in het kruidige register zijn koriander, engelwortel en zoethout. Op citrusgebied komt vooral limoen op de voorgrond.
De lange afdronk / finale wordt dan weer door frisheid gekarakteriseerd.
De gin serveert men best in een dosis van 5 tot 7 cl en gemengd met een neutrale premium tonic.
Wat zeste van citroen en koriander volstaan om deze premium gin perfect op smaak te brengen."Gieter:
"Het etiket is speciaal ontworpen door Kenneth Van Lierde. Als het op de ene of andere fles een beetje scheef staat, of wat hoger of lager hangt, is dit het bewijs dat ze allemaal handmatig geplakt zijn. Nogmaals een extra bewijs van het artisanaal karakter van onze gin.

We bedanken Roel Cockney's voor zijn advies, Luk Waterschoot voor het destilleren van het goedje en Steven van Lavaprint om de etiketten te drukken.
Maar opgelet.... Er is slechts een beperkte oplage van 250 flessen, aangeboden aan de prijs van 30 euro per fles.
Bovendien is elke fles genummerd. Je bekomt ze via onze leden!

Santé en geniet ervan! Met de groeten van AKV De Saazers!"Reportage: Carnavalaalstkoentje

Foto's: ©Silke Hermans

1 opmerking:

  1. A ziet er goed oit, ik zal heir weiten te zeggen of dat'n goed es azzek hem geproefd hem.

    BeantwoordenVerwijderen