Welkom bij 'Carnavalaalstkoentje'

dinsdag 13 augustus 2019

AKV Pertotal pakt uit met Eendenrace & Nacht van de Waterpistooltjes!


AKV PERTOTAL - EENDENRACE EN WATERPISTOOLTJES!

Carnavalsgroep mikt op het brede publiek met 2 toffe activiteiten...

Sinds de stoet van 1981 is AKV Pertotal actief.

Pertotal:
"We zijn gestart bij de categorie kleine groepen en vanaf 1995 doorgestroomd naar de categorie grote groepen.
AKV Pertotal heeft tijdens hun 39 stoeten, 3 keer een plaats in de top 3 mogen behalen: bij de kleine groepen in 1990 en bij de grote in 1998 en 2004.
Met fierheid zullen wij dan ook op 23 februari 2020 voor de 40ste keer deelnemen aan de carnavalsstoet in Aalst..."


top 3 in 2004:


Pertotal:
"Intussen zijn we 4 decennia verder, hebben wij een jong dynamisch bestuur, die met de inzet van hun leden tot enkele ideeën zijn gekomen...
Omdat we een grote diversiteit hebben aan leden en fungeren als een hechte familiegroep, kwam het plan om ons te richten op een familiale activiteit. Een gezellige namiddag/avond, voor het hele gezin. Voor jong en oud!
Zoals bij iedereen bekend en berucht, weten we als geen ander wie met de grote groepen wil meespelen moet vaak inventief zijn.
Wij gingen dus op zoek naar een origineel idee!

Kinderen zijn immers te toekomst om het carnavalsgebeuren verder te zetten en zijn ook onze toekomst om onze groep verder te laten bestaan.
Gezinnen, groot of klein, willen wij graag de smaak te pakken geven van het carnavaleske gebeuren, want carnaval is zoveel meer dan enkel wagens bouwen en kostuums maken.
Zo is de Eendenrace geboren, een initiatief die op diverse gemeenten en steden rondom ons reeds een begrip is. We megen et nie zeggen, mor deiremonne was ons veir’n. Het jaar van de start van de Eendenrace was ook het jaar van de wedergeboorte van 'De nacht van de Waterpistoolkes'..."


EENDENRACE


Pertotal:
"Het concept van de Eendenrace is eenvoudig!
Iedereen die wil ‘meeracen’ op de Dender kan zich een sleutelhanger aanschaffen. Deze zijn verkrijgbaar bij alle leden van AKV Pertotal. Maar ook op diverse verkooppunten, zoals Kapsalon Linsy, Den Heilighen Gheest, Frituurken,...

Elke sleutelhanger is gegraveerd met een uniek nummer en dient als het ware als een tombolaticket. De keuze voor de sleutelhanger werd geopperd omdat dit een functioneel, handig en schattig hebbeding is, en een mooi aandenken aan de race.
Bovendien helpt het ook, om je uniek nummer niet te verliezen, en willen wij ook meer naambekendheid creëren.
1500 eenden in totaal, worden tussen 15 en 16 uur op de Dender losgelaten om te racen tegen elkaar.
Deze spannende race is een must voor jong en oud, kinderen vinden het leuk om naar al die glimmende gele eenden te kijken, en de ouderen dromen alvast van hun geldprijs.

Jawel! Met deze race valt liefst 750 euro aan cash te verdienen, en nog tal van andere prijzen. Ook de laatste eend is een prijs waard, weliswaar een 'malsjansprijs'.

Niet enkel mooie reclame voor AKV Pertotal vzw. Ook willen wij met onze Eendenrace, onze stad Aalst in haar volle glorie promoten. Het Werfplein en de Dender met zicht op de nieuwe gebouwen van het Administratief Centrum, zijn zeker een mooi stukje van ‘Ons ienig Oilsjt’..."


Op 11 juli kwam zanger Christoff het promoteam tegen!


Pertotal:
"Wa Est er nog zoei te doeng?

Ons evenement gaat nu zijn tweede editie in, vorig jaar mochten wij toch van een klein succes spreken op onze eerste editie. Dit jaar hebben wij ook enkele grote spelers kunnen betrekken om ons mee te helpen aan het evenement. Want wij racen niet enkel met onze eenden op de Dender, wij voorzien een leuk namiddagprogramma voor zowel jong als oud...

Iedereen is welkom op donderdagnamiddag 15 augustus!"Programma

- 13 uur: Iedereen welkom op het Werfplein. 14 uur: Oilsjters uurken. Tot 15 uur zullen Prinsj carnaval De Meyst, kandidaten 2020 voor stad en Orend en nog vele andere oilsjterse artiesten een muzikaal uur brengen.
- 15 uur: Onze eendjes beginnen aan het hoofdprogramma, de EENDENRACE.
- 16 uur: Kwek en Kwak, onze alom bekende reclame-eenden organiseren een kinderuur, met tal van activiteiten voor onze jongste fans!
- 17 uur: Prijsuitreiking.
- 17.30 uur: Tijd om de beentjes los te schudden voor zowel jong als oud, onder leiding van DJ Chelle (café Noir) en DJ Mike Adams (Den Heilighen Gheest).
- 21 uur: Einde van ons evenement.


NACHT VAN DE WATERPISTOOLTJES


Pertotal:
"Gedurende tientallen jaren organiseerde AKV Pertotal vzw de ‘Nacht van de Waterpistooltjes’ in Herdersem en een laatste editie in het zaaltje van Halle 13. Het succes was deels voorbij en de fuif kende haar einde...
Pertotal is een groep met heel veel jonge mensen en in 2018 kwam het idee om de fuif nieuw leven in te blazen, en wat een succes!

Onze eerste ‘vernieuwde’ editie was een schot in de roos! Onze 500 bandjes in voorverkoop waren in een mum van tijd uitverkocht, en wij mochten uiteindelijk een 450-tal personen op onze fuif verwelkomen.
Dit jaar organiseren wij dus onze 2e editie.
Het concept -zoals de naam al voorspelt- is dat onze fuif uitgroeit tot 1 van de natste fuiven op het Aalsters grondgebied!

Onze zaal staat gevuld met tonnen water, waarmee je jouw waterpistool kan opvullen en naar hartenlust kan leegspuiten in de zaal.
Een combinatie van ambiance, dansen, goede muziek en water zijn onze spelers tot succes!"Programma

Pertotal:
"Jaarlijks werken we ook in een thema, dus verkleed komen is altijd welkom.
Dit jaar is ons verkleed-thema ‘Tiki Waka’ en je kan er een prijs mee winnen!

Onze fuif gaat door op zaterdag 17 augustus 2019 in zaal Sint-Anna (Roklijf 2, 9300 Aalst). De deuren worden geopend vanaf 21 uur. De eerste 500 mensen ontvangen ook een gratis waterpistool.
Er zijn bandjes te verkrijgen bij alle leden van AKV Pertotal vzw en dit aan een prijs van 5 euro.
Aan de kassa kan je gerust ook nog betalen en dan betaal je 7 euro.
Aangezien er veel water aanwezig is, raden wij aan om zoveel mogelijk waardevolle voorwerpen thuis te laten of veilig op te bergen in een watervrij hoesje. Wij zijn immers niet verantwoordelijk voor schade die geleden wordt..."


DJ-programma:
- DJ Jefken
- DJ Quinten
- DJ Ollie
- VEEPEE (Tomorrowland)


Zondagstoet 2019:


Pertotal:
"We organiseerden en organsiseren diverse WIN-acties!
Dit jaar kan je gratis bandjes winnen!
Onze eerste actie was een Facebook-actie...
Maar ook de laatste week zijn er win-acties via onze eventpagina.

Dit jaar kan je ook een unieke prijs winnen als ‘Origineelst verklede aanwezige op de fuif’. Leef je dus helemaal uit in het thema ‘Tiki Waka’.
Vergetj eire poncho tegen ’t nat nie, of eir badmoesj es oeik nog goed, vér de natste, strafste foif van’t joor!"


Carnavalsdinsdag: ambiance bij Pertotal!


Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV Pertotal

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©AKV Pertotal & ©Bjorn Van Ryckeghem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten