Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

dinsdag 12 juni 2018

2e editie 'Alles-voor-Stoeten-Beurs' nodigt je uit op 16 & 17 juni in Blankenberge!


2e EDITIE ALLES-VOOR-STOETEN-BEURS

Na het succes van de eerste Alles-voor-Stoeten-Beurs vorig jaar werd al snel beslist om dit jaar een tweede editie te organiseren. 

De standhouders waren tevreden, de bezoekers waren aangenaam verrast door het aanbod en… er was nog ruimte om te vernieuwen. 

Vandaar… op 16 en 17 juni de Alles-voor-Stoeten-Beurs editie 2!


Hans Vanquathem:
"De formule blijft grotendeels dezelfde. De meeste standhouders zijn opnieuw van de partij en werden aangevuld met enkele nieuwe standhouders.
Het doel is nog steeds iedereen uit de stoetenwereld en alles wat met de opbouw van een stoet te maken heeft, samenbrengen.

De standhouders uit binnen- en buitenland zullen er hun kennis en ervaring delen over onder meer figuren snijden in piepschuim, vormlassen, airbrush, dans, maquettebouw, het gebruik van foam voor kledij en pruiken, het maken van stoffen kostuums, het ontwerpen van een wagen... "Hans:
"Ook minder voor de hand liggende thema’s komen aan bod op de beurs: 3D-ontwerp en 3D-printen, muziekinstallaties en stroomgroepen, veiligheid en verzekering, beweging op wagens, medailles en promotiemateriaal, het belang van de oprichting van een vzw enz.
Bovendien worden er ter plaatse ook demonstraties gegeven zoals snijden van figuren in piepschuim, lassen van figuren, airbrush enz.

Uiteraard mikken we op heel wat bezoekers uit Aalst, Ninove, Halle en alle andere carnavalssteden. Heel wat standhouders zijn immers bekende namen in de carnavalswereld, zoals Atelier Sandy (kostuums) en Creafoam. Daarnaast mikken we ook op bezoekers uit Nederland, waar carnaval en corso ook enorm leeft.
De corsowereld is zeker welkom met diverse standen over ontwerp, veiligheid..."Hans:
"Ook de reuzenstoeten komen ruimschoots aan bod, met verschillende reuzengilden en een bouwer van reuzenkoppen.
Daarnaast zijn er ook veel andere standen die nu nog niet zo bekend zijn, maar die minstens even interessant zijn. Zeker komen dus!

Like onze Facebookpagina Alles-voor-Stoeten om op de hoogte te blijven van nieuwtjes!"PRAKTISCH

• Zaterdag 16 en zondag 17 juni. Toegang gratis!
• Openingsuren van de beurs:
- Standhouders: 10u – 18u
- Bar: 10u – 20u
Locatie: North Sea Boating, Bevrijdingsplein te Blankenberge


DOELGROEP EN STANDHOUDERS

Doelgroep:

• Personen, groepen, organisaties uit België en Nederland die actief zijn in stoeten en evenementen in het algemeen:
o carnaval
o bloemencorso
o Halloween
o reuzenstoeten
o plaatselijke optochten
o straatanimaties
o dansvoorstellingen en evenementen


Standen:

1. Kostuums in stof
2. Foam hoeden, foam pruiken en verwerking in kostuums
3. Figuren snijden in piepschuim
4. Afwerken van piepschuimfiguren
5. Figuren lassen (vormlassen)
6. Wagenbouw: constructie lassen
7. Schmink en bodypaint
8. Airbrush
9. Werken met mallen en kunststoffen
10. Muziekinstallaties en stroomgroepen
11. Techniek: beweging op wagens
12. Maquettebouw
13. Karikaturen tekenen
14. Liedjes maken
15. Veiligheid van stoeten
16. Idee naar ontwerp
17. Dans
18. 3D-ontwerp computer
19. Beweging op wagens, special effects
20. Reuzen: handen en koppen, constructies, kledij
21. Bloemen: dahlia’s en snijbloemen
22. Verzekering organisaties, personen, vzw’s
23. Belang en oprichting van vzw
24. Textieldrukwerk
25. Medailles en promotiemateriaal
26. Borduren
27. Vensterschilderingen
28. 3D-printen
29. Straatanimatie
30. Erfgoed (Leca en Erfgoedcel Kusterfgoed)
31. Pruiken
32. Schoen speciale modellen voor groepen
33. Graffiti


Reportage: ©Carnavalaalstkoentje & ©Hans Vanquathem

• Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, Alles-voor-stoeten-Beurs 2017

Geen opmerkingen:

Een reactie posten