Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

vrijdag 14 september 2018

CD-seizoen 2018-2019 - De Zjieverleppen - Volume 2: 'Steirk In Oeverdroiven'


CD-REEKS DE ZJIEVERLEPPEN

Ook De Zjieverleppen zijn toe aan hun 2e CD!

Vorig jaar bleek deze 'nieuwkomer' al zeer snel uitverkocht...

De Zjieverleppen hebben zich vanaf 'CD 1' getoond met een variabele samenstelling.
Een combinatie van heel wat genres en zangers, en toch bleek het een méér dan geslaagde formule!

Een uitgebreid voorsmaakje met de primeur en een interview

Eerder in deze reeks:

- Volume 1 'Oilsjt Ik Zing A Geren'

VOLUME 2 - 'STEIRK IN OEVERDROIVEN'


VOORZITTER CALI


Voorzitter Cali:
"We zijn bijzonder trots!!
Onze CD’s zijn vandaag geleverd en we willen meteen duidelijk maken dat ook de 2e CD een absolute aanrader is!
Met om te beginnen de fenomenale hoes van Bram De Baere, maar ook een variatie van bekende en iets minder bekende zangers, verschillende potentiële hits en tenslotte ons stoetliedje.

Om tot een CD te komen, kruipt er veel voorbereiding in en met een nieuwe zaak (met mijn vrouw Wendy zijn we de nieuwe uitbaters van café Parking in de Botermelkstraat), was het niet eenvoudig.
Maar gelukkig zijn De Zjieverleppen één grote familie en dat meen ik: allemaal mensen naar mijn hart... en kreeg ik van buitenaf ook de hulp die ik wou van Prins Boein.
Chris bezorgde ons een reeks prachtige nummers! Daarvoor wil ik hem langs hier eveneens uitgebreid bedanken...

Ja, een groep, da's ook emotie, zoals Toni die van ons heen is gegaan. Het lid die het langste bij de groep was. Dat voel je, iedereen was aangedaan, maar we moéten verder. Dat zou hij zéker zo gewenst hebben.
We hebben ons hart getoond in Wetteren (Pompiers tourrit voor kinderen) en elk jaar in september, organiseren we een petanquetornooi. Voortaan dus aan mijn eigen café, daar is nu de nodige infrastructuur voorzien. En schrijf maar op: we brengen terug een gin uit: daarbij komt een hint naar ons stoetthema...
 

De CD? Het is een pronkstuk geworden. 
Onze leden zullen hem met veel plezier verkopen, net zoals hij verkrijgbaar is op de carnavalsbeurs (stand Bart Marcoen) en op het petanquetornooi van de groep.
Koken kost geld, liedjes opnemen ook en om er toch nog een centje aan te verdienen, zit de prijs op 18 euro.
Aan de andere kant, da's nog maar één euro per 'eireken'... 

En het 'Oilsjters hitpatrimonium' kan énkel blijven bestaan als we effectief die CD's kopen.
En geloof me, hij is élke cent méér dan waard..."


• Opnamestudio: Prins Tony en Aiko Heck


PRINS CHRIS 'DEN BOEIN'


Boein:
"Ik heb net als vorig jaar de CD mee samengesteld.
De nieuwe nummers allemaal zelf geschreven.
De bestaande nummers, zijn zowat de beste die uitgekomen zijn het laatste jaar of jaren!

De CD-titel 'Steirk In Oeverdroiven', is ook de opener van de CD, van Prins Alex.
Ook zijn medekandidaat Peter mocht niet ontbreken. Van zijn show kozen we zijn eerste lied: 'Mé Vastelauved Iejn en Al Sensausje'
Net zoals vorig jaar, ook een Arends liedje: De Voegel zijne final 'Op 'n Orend Keje 't A Permiteiren'
Er staan ook 3 nummers op van onze 'boysband' De Romingo's
Voor de rest nog een showliedje van David Bockstael en mezelf (2017) en zelfs eentje van Werner (2014) .. Goeie nummers die toch niet mogen verloren gaan.
Ik heb 9 nieuwe songs geschreven, maar er staan er in totaal 12 op van mijn hand.
Met ook mijn eerste showlied 'Oilsjt E Fiejstpalois', Voegel 'zijne final' en dus het stoetliedje. In totaal dus 18 nummers ..
 

Dit jaar geprobeerd om er (nog) wat meer variatie in te steken, en dit is goed gelukt. Ik vind hem zelf beter dan de eerste CD.
Wat ook leuk is om weten is dat het nieuwe nummer 'De Dansmariekes' (gezongen door Kris I & Yordi Ringoir') niet alleen op CD zal te horen zijn... Daarover kom je later meer te weten.
En ook een duet tussen vader en zoon Heck: Michelleken en Aiko.
En de bo(ei)nus? De Krauker mocht zijn 'ding' doen...

CD kopen dus, want vorig jaar was hij wel heel snel uitverkocht...

Groeten van Den Boein..."


Reportage: Carnavalaalstkoentje, AKV De Zjieverleppen, Cali & Boein

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Hans Stieperaere, ©Patrick De Boeck, ©Boein, ©Michel Heck & ©AKV De Zjieverleppen

TRACKLIST

Geen opmerkingen:

Een reactie posten