Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

dinsdag 13 december 2022

Aalst Carnaval 2023 - Carnavalist Tot In De Kist vzw & SomatiFIE steunen al 11 jaar de Aalsterse Carnavalisten!


CTIDK & SomatiFIE zorgen voor brandblussers & veiligheid!

Carnavalist Tot In De Kist vzw en SomatiFIE slaan de handen opnieuw in elkaar.

Al 11 jaar worden de brandblussers van de groepen gratis gekeurd (of mits een kleine bijdrage vernieuwd en bijgevuld).
Ook dit carnavalsseizoen kunnen de aanloop naar carnaval en de stoeten zelf, op een veilige manier plaatsvinden.

Prins 2011 Kristof Devos startte deze samenwerking op

Kristof Devos:
"Veiligheid staat boven alles en als we dit kunnen doen op een gezamenlijke (en financieel voordelige) manier is iedereen daarmee gebaat...
Begin december kregen de groepen drie dagen de tijd om hun brandblussers binnen te brengen in één van de hallen aan de Hoge Vesten (hal 6).

Daar stonden bestuursleden van Carnavalist Tot In De Kist vzw klaar om deze in ontvangst te nemen en te bewaren tot de eigenlijke keuring enkel dagen later.
SomatiFIE uit Erembodegem is al jaren partner in dit verhaal."

Herman Van der Eecken (Verantw. 'Cel Veiligheid' CTIDK):
"Wij zijn SomatiFIE zeer dankbaar als trouwe bondgenoot, sponsor en raadgever.
We mogen ze echt wel wat meer en duidelijker in de kijker zetten!
Uiteindelijk helpen zij al jaren belangeloos de Aalsterse carnavalisten..."


Sven 'Plop' De Smet  & David Steppe: vorige & nieuwe voorzitter CTIDK
AKV's, Losse Groepen & Vaste Groepen!

David Steppe (voorzitter CTIDK)
"Uniek in deze is dat Carnavalist Tot In De Kist niet enkel open staat voor ingeschreven groepen.
Er bieden zich meer en meer Losse Groepen aan om lid te worden, alsook Vaste Groepen, zoals bijvoorbeeld de Aalsterse Gillis.

Ook zij krijgen uiteraard een brandblusser en kunnen deze laten keuren.
Een kleine Groep krijgt één, een Middelgrote Groep twee en een Grote Groep drie brandblussers ter beschikking.

Deze brandblussers blijven eigendom van de vzw, maar worden gebruikt door de groepen.
Het keuren vinden wij dan ook zeer belangrijk!"De stad Aalst is Carnavalist Tot In De Kist vzw en SomatiFIE zeer dankbaar

Ook voor de stad staat veiligheid op de eerste plaats.
De geschiedenis leerde ons meermaals het belang van goed werkend materiaal bij een brand, dat horen we ook vanuit het Administratief Centrum aan het Werfplein.Herman Van der Eecken (Verantw. 'Cel Veiligheid' CTIDK):
"In totaal werden 210 brandblussers gekeurd, waarvan er 5 werden afgekeurd...
Die 5 zijn vervangen.

CTIDK & SomatiFIE zorgden ervoor dat er 160 brandblussers gratis werden gekeurd, het overige aantal keurde men voor €20 per toestel.
Een kleine rekensom leerde ons dat op 15 november 2021, bij de vorige keuring, de 2000e brandblusser nagekeken werd.

Over al die jaren heen is het een niet te onderschatten, belangrijke 'sponsorbijdrage' waarmee een lokale partner (met internationale uitstraling) als SomatiFIE, de Aalsterse carnavalisten een hart onder de riem steekt."

Permanente veiligheid!

Carnavalist Tot in de Kist vzw, de brandweer en de bevoegde diensten bij de stad Aalst stimuleren en evalueren de aandachtspunten rond 'Brandveiligheid en Evacuatie'.

Een evacuatieplan voor de werkhallen werd uitgewerkt in overleg met de Brandweer en al deze partners.
Verder houdt men een evacuatieoefening en de brandweer staat in voor een theoretische en praktische cursus rond brandveiligheid en het gebruik van (verschillende soorten) brandblussers...
Hiervoor eist men jaarlijks een verplichte deelname van 1 of 2 leden per carnavalsgroep.Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. ©CTIDK
Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©AjoinPedia & ©CTIDK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten