Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

maandag 4 juni 2018

Carnaval Aalst - Toezichter Luc 'De Paroi' Vermeiren maakte zware val!


Foto's: ©Carnavalaalstkoentje

TOEZICHTER ZWAAR GEWOND NA ARBEIDSONGEVAL

Luc 'De Paroi' Vermeiren viel van dak werkhallen!

Tijdens een onderhoudsklus, waarbij de toezichters enkele keren per jaar de bladeren uit dakgoten verwijderen, maakte toezichter Luc een zware val.
Maandagmiddag 4 juni viel hij om een nog onbekende reden van het dak.


Op welke manier dat gebeurde is onduidelijk, maar zijn val zou gebroken geweest zijn door een voertuig dat in de buurt van de hallen stond.
Hij brak drie ruggenwervels en zijn pols en werd, na tussenkomst van de MUG, naar het ASZ (Algemeen Stedelijk Ziekenhuis) in Aalst overgebracht.

Luc zal dinsdag 5 juni een spoedoperatie ondergaan.


WERKHALLEN


De komende weken zijn sowieso iets drukker dan andere jaren.

In hallen 2 tot 9 worden, als bijkomende veiligheidsmaatregel na de brand van 27 april 2016, de Ytong-tussenmuren verhoogd en de toezichters moeten dan ook regelmatiger aanwezig zijn om poorten te openen en te sluiten.

Verder zijn er gedurende het jaar ook vaak toeristische bezoeken en moeten ze ook dan de poorten bedienen.
Voor de werkende carnavalisten, zijn in principe de werkhallen énkel op woensdag open van 17 tot 22u.
Al maakte men de voorbije weken een uitzondering voor hallen 2 tot 9, zodat men vlot kon opruimen en plaats maken waar nodig i.v.m. de op til zijnde werkzaamheden.

De komende weken kunnen ook de corsogroepen De Lodderoeigen en Possensje, indien ze dat wensen, rekenen op ruimere openingsuren.
Zij bouwen samen 5 wagens voor het bloemencorso van Blankenberge op 26 augustus.

Of er tijdelijk een vervanger aangesteld wordt in de plaats van Luc, om de andere toezichters te helpen, wordt volgens bevoegde eerste schepen Ilse Uyttersprot, nog besproken.


VEEL BETERSCHAP

Vanuit de carnavalswereld komen heel wat beterschapswensen voor Paroi.

"Alle carnavalisten hopen dat je snel herstelt Luc", is de algemene conclusie op onze blog- en facebookpagina van Carnavalaalstkoentje, nadat we het spijtige nieuws bevestigd kregen maandagmiddag.

• Luc met zijn collega's: Herman en Guyken...

1 opmerking: