Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer & Seppe Baeten stelden zich voor als Kandidaten-Prins Aalst 2025! Binnenkort volgen Johan & Sjalen nog! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie zonder stoppende AKV's, is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

zaterdag 22 oktober 2011

Formeel standpunt: Stephanie Daeleman zal Prins Carnaval worden!

Het dagelijks bestuur van de adviesraad Feestcomité
kreeg de diverse keren de vraag binnen of er geen mogelijkheid bestaat om alsnog een tweede kandidaat toe te laten in de strijd om de prinsenscepter 2012.
Dit omdat er voor het tweede opeenvolgende jaar slechts één kandidaat overbleef.

Het standpunt van het dagelijks bestuur van het Feestcomité bepaalde dat het huidige reglement over de Prinsenverkiezing van kracht moet blijven.
Er is niets opgenomen over het specifiek geval er slechts één kandidaat overblijft, dus kan er daaromtrent ook niets meer worden gewijzigd of aangepast.
De 'spelregels' veranderen zou volgens hen niet correct zijn en kan trouwens leiden tot een klacht bij de Raad Van State!

Nochthans waren er hoopvolle acties zoals een petitie van
Kenny Baele.
Die wil desnoods i.p.v. in 2014, zich nu al kandidaat stellen om de verkiezing 'te redden'.
De petitie was een sterk signaal dat toonde dat vele carnavalisten de verkiezings'strijd' -die er niet meer was- zien als een onderdeel van carnaval.
Je kunt ze nog steeds tekenen:
http://lepperke.xtreemhost.com/petitie/index.php

De geschiedenis herhaalde zich dus: net als bij de vorige editie in 2011 was er ook voor 2012 maar één geldige kandidaat voor de Prinsenverkiezing.
Haar naam: Stephanie Daeleman!

De eerste 'Vrouwelijke Prins Carnaval' van Aalst!
We wensen haar véél succes toe!
Meer info ook via:
http://carnavalaalstkoentje.blogspot.com/2011/08/kandidate-prins-stephanie-organiseert.html

(Foto Carnavalaalstkoentje: Stephanie Daeleman, carnavalbeurs 2011)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten