Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel', maar ook alles wat erna kwam van 'Prijsuitreikingen' // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 17 oktober 2024! // Op 5, 6 & 7 april genoot de Orendwoik van hun 41e Arendcarnaval, onder leiding van Prins Nico! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie zonder stoppende AKV's, is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

dinsdag 11 oktober 2011

'Pompiers' moeten in regel zijn voor Carnaval 2012! (update 14/10/2011)


In Aalst mogen de "pompiers", de traditionele omgebouwde oude brandweerwagens die 's nachts voor muziek en ambiance zorgen, niet meer met een oldtimernummerplaat rondrijden.


Vorig jaar ontdekte het stadsbestuur dat oldtimers 's nachts niet op straat mogen, en daarom werd eenmalig de carnavalsperiode als "oldtimerevenement" aangemeld.
Zo konden die wagens toch nog deelnemen aan Carnaval 2011.

Het Aalsterse stadsbestuur is formeel!
Vanaf 2012 moet elke 'pompier' of ander 'uitgangsvoertuig' over de nodige vergunningen beschikken.
Dus moeten er boorddocumenten zijn en deze 'pompiers' voldoen ook aan alle wettelijke technische vereisten om aan het verkeer te mogen deelnemen.
Het maximum aantal personen in de wagens moet bovendien overeenkomen met wat in het gelijkvormigheidsattest is vermeld.

In opdracht van het parket van Dendermonde zal de lokale politie tijdens Aalst Carnaval 2012, van zondag 19 februari tot dinsdag 21 februari, controles uitvoeren op dergelijke voertuigen.
Om een overzicht te krijgen van de uitgangswagens die tijdens Carnaval 2012 nog op de openbare weg mogen, wil het stadsbestuur voor 9 november alle vereiste documenten binnen krijgen.

In Aalst staan elke carnavalsnacht acht 'pompiers' op de markt, maar er rijden er veel meer door de stad. Hoeveel van die ambiancevoertuigen er zich niet in regel kunnen stellen is de grote vraag.
Volgens vele Aalsterse Carnavalisten was dit 'nieuws al lang geweten' en bijgevolg géén grote verrassing...
Wél het feit dat men op zéér korte termijn (tegen 9 november!) in orde moet zijn met alle papierwerk!
Dé grote kritiek is bovendien bij sommigen dat men dit nieuws via de media moest vernemen...


Hopelijk niet het begin van het einde van een generatielange traditie...
Zie ook:
http://www.aalst.be/default.asp?siteid=1&rubriekid=723&artikelid=6724
Bij dit artikel van de Stad Aalst staat ook de registratiefiche!

Als 'eerbetoon' aan de Pompiers werd in september nog dit kunstwerk gerealiseerd aan de Werkhallen:


Carnavalaalstkoentje onmoette eerder 2 'iconen' die verzot zijn op 'Pompiers':
Belgian David en Michael Hoste:
http://carnavalaalstkoentje.blogspot.com/2011/07/carnavalaalstkoentje-ontmoette-michael.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten