Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel', maar ook alles wat erna kwam van 'Prijsuitreikingen' // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Op 5, 6 & 7 april genoot de Orendwoik van hun 41e Arendcarnaval, onder leiding van Prins Nico! // Peter Van Keer, Seppe Baeten & Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Binnenkort volgt Karel Van de Winkel 'De Sjalen' nog en zijn er al zeker 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 17 oktober 2024! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie zonder stoppende AKV's, is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

donderdag 19 oktober 2017

Aalst Carnaval 2018 - Stoetthema AKV Wadesdavoriet - 'Het Doel Van De Poel'


'HET DOEL VAN DE POEL'

-> Op 19 november 2017 besloot AKV Wadesdavoriet om te stoppen. Aangezien deze groep haar thema al bekend maakte, laten we dit artikel uit respect online staan!

• Wie meer wil weten over de geschiedenis van deze groep, wij schreven een prachtig overzichtje: KLIK

Stoetthema's, ook die reeks krijgt zijn jaarlijkse update met 'editie 2018'!

• Wat stellen de groepen voor in de 90e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?

• Vanaf 1 september groeit de reeks aan op onze blog...

Als zesde in een (lange) rij, stelden we toen voor: AKV Wadesdavoriet!

-> Uit respect voor de groep gaan we DIT artikel NIET verwijderen!


Johan en Aïko:
"Het doel van de poel..
De Poolse arbeiders zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Van truckchauffeur tot kuisvrouw, van metser tot behanger, van …..
Zelfs in onze Aalsterse Carnavalswereld duiken ze nu op. Van wagenbouwer tot prins...

Dit thema is gekozen om aan te kaarten hoe alles verandert. En hoe ook nu de Polen de arbeidsmarkt overnemen. Als je ‘s morgens langs de bouwwerven passeert zie je ze één voor één toekomen met de zak van Lidl of Aldi. Meestal gedropt met een busje op enkele meters van de werken.
Het leek ons ook een thema om ludiek uit te werken en de Polen ook hun verdere intrede te laten maken in de Aalsterse wagenbouwwereld. Want wie is er nu niet liever lui dan moe ;). En ne Poolse schilder of plekker kan het waarschijnlijk toch beter als wij. Dus verschiet daarom niet als je eens Pools hoort klappen als je aan ons werkhal passeert..."



Johan en Aïko:
"Wat je mag verwachten is een ludieke uitwerking en we gaan proberen om interactie te vinden en te maken met het publiek. Want dat is nu eenmaal wat de jury voor een stuk verwacht. De mensen aan het lachen en in beweging brengen. Daar gaan we dan ook ons uiterste best voor doen om dit te bereiken.
Het zal niet zo een bombastische wagen zijn zoals vorig jaar, maar we gaan onze accenten wat anders leggen.

De groep heeft de laatste jaren nogal woelige wateren doorzwommen. Steeds zijn we der in geslaagd om de kop boven water te houden en zijn ook van plan om dit zo te houden. En binnenkort het 25 jaar bestaan te vieren.
Voor de rest is het een vrij jonge groep. Maar daarom niet minder gemotiveerd om er steeds weer iets van te maken.
Alles te samen zitten we aan een 40-tal leden. Kinderen inbegrepen weliswaar."



Johan en Aïko:
"Ambities?
Goh we hebben niet echt een plaats in gedachten. Al zou dezelfde plaats van vorig jaar al een mooi resultaat zijn. Van de C naar den A gaat meestal gekend met wat plaats verlies. Dus zelfde plaats of max 2 plaatsten achteruit mag aanzien worden als een succes. Is het slechter is het ook zo. Is het beter zal de carnaval zelf er niet beter op worden. Een plaats maakt nu eenmaal uwe carnaval niet. Dat maak je zelf samen met de groep en iedereen die met die dagen rondloopt."



GESCHIEDENIS

Het verhaal van middelgrote groep Wadesdavoriet als AKV!

We maakten ook over deze groep een mooi overzicht...

Volledige Geschiedenis: KLIK

2017


2016


2015



2014


2013


Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Bjorn Van Ryckeghem & ©Patrick De Boeck

Met dank aan AKV Wadesdavoriet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten