Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel', maar ook alles wat erna kwam van 'Prijsuitreikingen' // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 17 oktober 2024! // Op 5, 6 & 7 april genoot de Orendwoik van hun 41e Arendcarnaval, onder leiding van Prins Nico! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie zonder stoppende AKV's, is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

vrijdag 2 september 2011

Corso Blankenberge: Publiek én Pers waren erg positief over Aalsterse Groepen

De Aalsterse Carnavalsverenigingen AKV De Lodderoeigen en AKV Possensje trokken op 28 augustus naar het Bloemencorso Blankenberge.
Daarover maakte ik al een uitgebreide reportage die je wat verder op deze blog kunt lezen, met doorverwijzing naar links voor fotoreportages.
Maar wat waren de reacties van Publiek en Pers?
Een overzicht:

Het publiek was bijzonder enthousiast voor zoveel moois!
Dat merkte je al aan het vele applaus langs het parcours!
Maar werd dat ook beloond? In de uitslag van het Corso noteerden men dit jaar volgende plaatsen voor zoveel arbeidsintensief werk:

8. AKV De Lodderoeigen Aalst - Calypso
12. Corsogroep Fantasia (& AKV Possensje!) Dendermonde (& Aalst samen!!) - Polka
14. AKV De Lodderoeigen Aalst - Indonesische Maskerdans
15. AKV De Lodderoeigen Aalst - Samba


Een heel klein beetje teleurstelling voor 'maar' een (beste) 8e plaats...Echter een GROOTSE prestatie! Het niveau van het Corso lag héél hoog!

De Pers doorzoeken leverde het volgende op:
AKV Possensje (ingeschreven bij corsogroep Fantasia uit Dendermonde)
Het Laatste Nieuws 29/08/2011 citeerde







AKV De Lodderoeigen werd diverse keren (on)rechtstreeks aangehaald!
Met ALLE wagens! Zowel een foto van 'Calypso' (Brugsch Handelsblad), een foto van 'Vuurdans' (Het Nieuwsblad) als 'Samba' (aangehaald als 'blikvanger') bevestigden de kwaliteiten van hun praalwagens!

In Het Brugsch Handelsblad van 2 september:
De wagen van De Lodderoeigen 'centraal' in the picture van een grote reportage:


Het Nieuwsblad van 29 augustus:




Blankenberge Online + Het Laatste Nieuws hadden het rond 20 augustus tenslotte al over de Blankenbergse corsogroep 'De Strandblomme' die 'in de leer gingen' bij De Lodderoeigen wat betreft wagenbouw en isomo snijden:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten