Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel', maar ook alles wat erna kwam van 'Prijsuitreikingen' // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Op 5, 6 & 7 april genoot de Orendwoik van hun 41e Arendcarnaval, onder leiding van Prins Nico! // Peter Van Keer, Seppe Baeten & Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Binnenkort volgt Karel Van de Winkel 'De Sjalen' nog en zijn er al zeker 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 17 oktober 2024! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie zonder stoppende AKV's, is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

maandag 19 september 2011

Nominette is hét succes-lintje van Aalst Carnaval!


Reeds vanaf de jaren 50 (1954) bracht bijna elke Aalsterse Prins een lintje, beter gekend als 'nominetje' uit.
Het is 'een eer' zo'n hebbedingetjes te krijgen!
Ook prominenten en carnavalsgroepen vonden de weg naar nominettes.
Nu Aalst Carnaval Unesco-erkenning kreeg verdienen deze nominetjes ook hun plaats in het stukje 'Cultureel Werelderfgoed'!

De Aalsterse burgemeester Ilse Uyttersprot kwam eveneens langs op stand van Nominette op de Carnavalsbeurs. Ook zij brengt jaarlijks een eigen nominetje uit tijdens dé driedaagse!


Het volledige overzicht van de nominetjes kun je hier vinden:
http://www.carnavalslintje.be/ontwerp/
Voor wie zelf graag een nominetje wil laten maken, of voor meer info:
http://www.carnavalslintje.be/
Of Mail: info@nominette.com
Met dank aan Dhr. Vaniersel van de Firma Nominette voor 'het verhaal' en het gebruik van de foto/afbeeldingen!

Meer dan een halve eeuw Nominetten bracht een unieke verzameling 'tot leven': Enkele voorbeelden:









Geen opmerkingen:

Een reactie posten