Welkom bij 'Carnavalaalstkoentje'

dinsdag 27 september 2016

Aalst Carnaval 2017: Welkom aan AKV De Masjongskes! Stoetthema 2017: 'Onze vastelauved es een cirque, weir speilen de roein drood!'


NIEUWE GROEPEN

Traditioneel in het 'Tussenseizoen' mogen we enkele nieuwe namen in het carnavalswereldje voorstellen!

Vol trots én in primeur is dit het verhaal van AKV De Masjongskes!


Gert-Jan Arijs:
"De naam is heel toevallig gekozen, een masjongsken, het woord was ons onbekend en werd op de duur voor alle woorden gebruikt waar we niet meteen konden opkomen.
Vandaar De Masjongskes"


We zijn inderdaad een bende vrienden die elkaar reeds lange tijd kennen en dat niet enkel via het carnavalsmilieu, maar ook voetbal, scouts, en ja zelfs liefde (Sofie is mijn vriendin).

Het initiatief komt voort uit de stoet van vorig jaar. Ikzelf heb reeds meerdere jaren ervaring in de carnavalswereld ( lees, 7jaar Schiefgoddeweg en 2 jaar Lodderoeigen (1 stoet) ).
Met nog enkele weken voor de stoet zaten we elk wat geblokkeerd in welke weg we zouden in slaan. Los? Stoet? uiteindelijk vonden we elkaar en hebben we er vorig jaar met 6 mensen, op een hele korte tijd een fijn en ludiek thema uitgeslagen. De stoet werd door iedereen gesmaakt en er was goodwill om iets meer te doen."


2017

ONDERWERP:
'Onze vastelauved es een cirque, weir speilen de roein drood!'

UITLEG:
"De lesten toid gelèkt onze Carnaval miër en miër op een cirque! Overal kejje a oeigen te koik geven, mor AKV De Masjongskes, vergetj oeik ons hoeifdrolspeilers ni! As roein drood trekken men deer de stad, opgelierd deer onze groeiten boos, den Dozje."

IN HET ALGEMEEN NEDERLANS:
"Als hoofdrolspelers van het Aalsters Carnaval, trekken we als rode draad door de stad. Onder leiding van onze circusdirecteur, de burgemeester, Den Dozje, die de touwtjes stevig in handen heeft."

REALISME

Gert-Jan Arijs:
"Maar niet zoals de reeds bestaande AKV's , we willen echt een soort van antwoord zijn op de druk, geld, en het "moeten". Bij ons is het idee heel duidelijk: een AKV maken voor mensen die geen tijd hebben om er zich in te storten maar wel plezier willen maken in de stoet en daarna samen een pint willen gaan drinken. Vandaar is er bewust gekozen om slechts 6 vaste leden te houden (stichters) die elk jaar het thema kiezen, uitwerken en afwerken. en jaarlijks nieuwe mensen vinden om deze 6 aan te vullen. Met slechts 1 bedoeling, kostuum betalen en carnaval vieren. Geen grote ideeën of bewegende wagens. Neen 1 thema, 1 ludiek feit, 1 fijne bende op stap (zoals vroeger).

Dit betekent niet dat we geen ambitie hebben of geen aandacht zullen besteden aan kostuums en wagen. Neen zeker niet, maar we willen het doen met een bescheiden budget.

Vriendschap en nieuwe mensen leren kennen primeert. 
Voor ons is er zeker een leven naast carnaval, ieder doet z'n eigen ding, studeren, racen, werken, scouts noem maar op. Maar carnaval vieren we allen, zonder mensen te beoordelen op aanwezigheid, zonder stress om op tijd klaar te zijn. Neen, wie carnaval op een Oilsjterse manier wil ontdekken, kan zich bij ons melden. Helpen aan de wagen en kostuum is een plus, maar samen een pint drinken en ne witten trip fretten is een must!"


Gert-Jan Arijs:
"De bedoeling is zeker niet om onder de radar te blijven, het is echter wel een voordeel om op ons gemak alles perfect voor te bereiden, zoals een losse groep dat ook doet."

INTERESSE?

Gert-Jan:
"Wie interesse heeft in dit idee en eventueel onze groep wil vervoegen, is steeds welkom!"

E-mail: gertjan.arijs@gmail.com

6 NIEUWE AKV

Eerder schreven we ook het verhaal over 5 andere 'verse' groepen...

• AKV Gebosjt: KLIK
• AKV Nèm Na: KLIK
• AKV Schie 'dj Oit! KLIK
• AKV Afgebesteld: KLIK
• AKV Liejp: KLIK

• AKV De Liëmoilekes hun verhaal ging niet door.
• AKV Klasj zorgde dan weer voor de nodige 'ophef': KLIK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten