Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer & Seppe Baeten stelden zich voor als Kandidaten-Prins Aalst 2025! Binnenkort volgen Johan & Sjalen nog! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie zonder stoppende AKV's, is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

maandag 30 april 2012

Aalsterse wagens 'winnen' ook soms carnavalstoeten...buiten Aalst!


(Carnavalaalstkoentje, zelfs De Zwiejtollekes 2008 fleuren nog steeds stoeten op in Vlaanderen. Fotootje 2: dezelfde kop anno 2012 in een carnavalstoet aan onze kust)

Jaarlijks verlaten tientallen carnavalskoppen, poppen en zelfs volledig praalwagens Aalst om elders de 'kwaliteiten' van een stoet op te krikken en mooier te maken.




En op het internet ontdek je dan de eigenaardigste foto's en verhalen.
Carnavalaalstkoentje zocht én vond voldoende materiaal voor een leuke reportage:


Van websites van die lokale groepen met de vermelding 'alles zélf gemaakt, de bewijzen zijn er' (terwijl men één kop herschilderd of een plateau last op een wagen) tot heuse creatievelingen die erin slagen om het idee van De Droeve Apostelen 2011 te mixen met De Loizemaanen 2011 om er zo 'hun' stoet mee winnen in Temse en omgeving:


MEERDERE LEVENS

De vele kilometers praalwagens die de Aalsterse kunstenaars elk jaar 'fabriceren' komen dus niet allemaal in containers terecht!
Deze wondermooie creaties verdienen een tweede (en soms derde en vierde, vijfde...) leven door te worden verkocht aan andere carnavalssteden die er dan dankbaar gebruik van maken.
En voor een aantal groepen is het zelfs een extraatje aan inkomsten!

De verenigingen die ze kopen staan er dan ook gegarandeerd prachtig bij.
Sommigen bewerken de wagens nog wat, anderen brengen ze integraal in hun plaatselijke stoet.

De winnaars van 2009 bij de Middelgrote Groepen in Aalst (De Zwiejtollekes) zorgden zo onrechtstreeks voor de overwinning in Lokeren dit jaar...
Lokeren 2012 (CV De Gilles Lokeren):


De 'originele' De Zwiejtollekes 2009:



VRIET

Maar ook de wagens van carnavalsgroep Vrièt 'leven' nog verder...
Het legendarische onderwerp met de Vespa's en het Fiestcomité (2006) werd serieus 'gestript' en 'herwerkt', maar staat sinds kort weer te koop!

Locatie van carnaval 2012 was ergens in Nederlands Limburg blijkbaar, waar dit onderwerp opnieuw de eerste plaats behaalde!
Wat opvalt is dat men Det Fortuin na al die jaren een grijze haardos gaf...
(foto's via 2deHands.NL)




ZEVENDE HANDS

Zelfs de wagens van De Popollekes (2005) doen nog mee! Herleid tot een 'cowboy- en indianenthema' ging het een verder leven leiden, jaar na jaar.
Tot het uiteindelijk via Roeselare en zo nog een keer 'via via' dit jaar weerom 'dichter bij huis kwam' en zo meedeed aan de stoet van...Lede...

De Popollekes 2005:


Roeselare 2010:


Lede 2012:

En ook deze wagens staan opnieuw te koop...Hét bewijs dat Oilsjterse wagens van prima kwaliteit zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten