Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel', maar ook alles wat erna kwam van 'Prijsuitreikingen' // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Op 5, 6 & 7 april genoot de Orendwoik van hun 41e Arendcarnaval, onder leiding van Prins Nico! // Peter Van Keer, Seppe Baeten & Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Binnenkort volgt Karel Van de Winkel 'De Sjalen' nog en zijn er al zeker 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 17 oktober 2024! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie zonder stoppende AKV's, is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

zondag 29 april 2012

Plannen rond Carnavalswerkhallen


Hoe ziet de toekomst eruit voor de Aalsterse Carnavalswerkhallen?
De Hallen, uniek in hun soort, zijn volgens sommigen allang te krap en dus mag er gedroomd worden van een toekomstperspectief.
Echter, zo eenvoudig is het niet...

Carnavalaalstkoentje analyseerde nuchter de berichtgeving...


Eind december 2010 bleek uit een studie dat men mogelijk in de (verre) toekomst een
locatie zoekt voor grotere, modernere werkhallen voor de carnavalsgroepen.

Daarbij kwam toen ook de firma Syral ter sprake.
Volgens een studiebureau pasten de huidige Werkhallen niet op hun locatie en kan het gebied beter omgevormd worden tot een woon- en handelscentrum.
http://www.tvoost.be/nl/2010-12-30/aalst-wil-grotere-carnavalswerkhallen/




MASTERPLAN

Ondertussen liet het Aalsterse Stadsbestuur een Masterplan opstellen voor de 'Omgeving Albrechtlaan' en daaruit klonk plots een anders visie:
"Het masterplan wil de woonwijk op rechteroever versterken met de Moorselbaan als centrale as. De omgeving van het Hoveniersplein heeft een aparte identiteit. Met de Carnavalswerkhallen vlakbij is het kloppend hart van Carnaval er gelegen, er zijn ook multiculturele winkeltjes en speciaalzaken. Deze eigenheid wordt in het plan versterkt. Bedoeling is meer leven op het plein te brengen door creatieve functies aan te trekken zoals een kunstenaarsatelier of een kunstacademie. Het plan voorziet in luifels op het Hoveniersplein voor buurtmarkten, wijkfeesten, optredens… Er wordt ook voorgesteld om de Carnavalshallen uit te breiden en er een bezoekerscentrum of carnavalsmuseum te maken."
http://www.aalst.be/default.asp?siteid=1&rubriekid=411&artikelid=7023


CONCLUSIE

Maar deze -mogelijke- plannen moeten ook nog worden besproken met de buurt en de conclusies zullen later worden voorgelegd en uitgewerkt.
Eén ding is zeker: Aalst heeft nood aan een frisse toekomstvisie en een uitbreiding van de carnavalswerkhallen.
Een al dan niet permanent bezoekersconcept in de vorm van een modern caranavalsmuseum is geen overbodige luxe voor de Belgische caranavalsstad nummer één.


Dat men daar in het 'buitenland' met gefronste wenkbrauwen op toekijkt is niet zo verwonderlijk: vele (buurt)steden dromen van een eigen carnavalshal en in Aalst (waar men er één heeft) droomt men al van uitbreiding of zelfs (?) verhuis!

Hopelijk blijft het deze keer niet bij 'dromen', want een andere droom (van een evenementenhal / feestzaal) is zo stilaan een 'nachtmerrie' geworden... Al beweert men ook hierin vooruitgang te boeken...
(Carnavalaalstkoentje: sfeerfoto's nabij de Carnavalswerkhallen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten