Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer & Seppe Baeten stelden zich voor als Kandidaten-Prins Aalst 2025! Binnenkort volgen Johan & Sjalen nog! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie zonder stoppende AKV's, is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

zondag 15 april 2012

(Mal)Sjansproizen uitgereikt!


(reportage dankzij de medewerking van Dennis De Wolf en fotograaf Jacky Verstraeten én enkele bereidwillige 'tipgevers' op Facebook)
Onder ruime belangstelling van vele carnavalisten vond vrijdag de dertiende april -een échte Malsjansdatum- de uitreiking plaats van de Malsjansproizen 2012!

Dennis De Wolf:
"Dit jaar was een 'stunt'jaar: 3x (!) 1000 euro 'Sjans'-prois en nog wat geldbedragen voor wat we wel malsjans mogen noemen... een gezellige avond in een overvolle kantin, zeker voor herhaling vatbaar..."

DE PRIJZEN

Dennis:
"De eerste 'Malsjans' was voor Griet van de Kantin die avond. Ze was jarig en had zichzelf dan nog eens opgeofferd voor de kantin uit te baten, maar dat maakten we goed met een boeket bloemen en ne profisjat voor haar '29'ste verjaardag."


De volgende die een prijs kreeg waren de "Malsjans"-leden van De Tettemoesjen.
Na een woningbrand en een -helaas- minder geslaagde benefiet verdienden deze carnavalisten een warm applaus en duizend Euro!

Dennis:
"Er werd 350 euro gegeven voor Francois Roelandt, aangezien hij door een 'mismeestering' bij een operatie van de ene complicatie in de andere is gevallen en op die manier carnaval niet heeft kunnen vieren dit jaar. We kunnen enkel hopen dat hij er volgend jaar kerngezond bij mag zijn
En er is naar Samy van Beschomt ook 350 Euro gegaan.
Samy is al enige tijd werkonbekwaam geweest als zelfstandige. Hij heeft ook carnaval niet kunnen vieren als anders en een 'bende' zelfstandige bij elkaar kon niet anders dan een kleine bijdrage te leveren..."



WINNAARS VIA LOTING

Nieuw dit jaar is dat er 2 prijzen van 1000 Euro werden uitgereikt aan aanwezige carnavalsgroepen!
Een onschuldige hand koos 2 'lucky' carnavalsgroepen!

De eerste 'SjansProis' ging bij de Kleine Groepen naar Schiefgoddeweg
De andere 'SjansProis' ging naar de Grote + Middelgrote Groepen en werd gewonnen door Drasj:


PECHVERHALEN

Uit de pechverhalen die op de website van http://www.malsjans.be/ verschenen vielen volgende onderwerpen in de prijzen:
een setje 'lasbagetten' voor Kledde Mé Vel


En, wat wij op de blog van Carnavalaalstkoentje http://carnavalaalstkoentje.blogspot.com/2012/03/uitreiking-de-groeite-malsjans-prois.html de origineelste inzending vonden, haalde ook een prijs: de Malsjans van De Matotten om in de zondagstoet net na De Loge te volgen... werd bekroond met bruine zeep:


NOG één PRIJS OVER

Dennis:
"Er is 1 prijs niet afgehaald, wij vonden dat de 'malsjans' er wel was voor De Moikes, zij geven al jaar en dag een prijs aan 'het beste uit de stoet'. De Moikes waren dit jaar in de stoet geniaal en volgens ons de beste maar ze geven niet hun prijs aan zichzelf...De Moikes mogen hun prijs nog steeds komen afhalen..."
Zie blog, ook in dit recente artikel werden De Moikes 'opgehemeld':
http://carnavalaalstkoentje.blogspot.com/2012/04/superhit-de-moikes-nu-in-videoclip.html

OPTREDENS

Om zo'n avond te doen slagen, heb je ook variatie nodig door optredens van (mogelijke) kandidaten-Prins 2013 én Prins Stephanie 2012.
Dennis:
"...inderdaad de kandidaten waren er. Peter was wat later maar om ons schema toch nog doen te kloppen, hebben we er maar een extra kandidaat (?) bijgeflanst..."





SLOTWOORD

Dennis:
"Ver de mensjen die eer wel nog emmen in geschrieven met eiren malsjans mor vandaug nog isj de malsjans oin van oit den boeit te vallen, ziet dat noste joor eirger es... nog ne goeien auved..."

Afspraak voor de volgende Malsjans-Proisoitroikink, ergens na Carnaval 2013!!

De prachtige fotoreportage van Jacky Verstraeten kun je hier vinden:
http://www.dropbox.com/gallery/11293467/1/malsjans%202012?h=ee0333

2 opmerkingen:

  1. amai nu al bezig met de volgende carnaval verkiezing

    BeantwoordenVerwijderen
  2. http://carnavalaalstkoentje.blogspot.com/2011/10/al-3-kandidaten-voor-prins-carnaval.html: zelfs vorig jaar al artikeltje geschreven over de 3 mogelijke kandidaten van ... 2014 ;-)

    BeantwoordenVerwijderen