Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer & Seppe Baeten stelden zich voor als Kandidaten-Prins Aalst 2025! Binnenkort volgen Johan & Sjalen nog! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie zonder stoppende AKV's, is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

vrijdag 24 augustus 2012

Voorbereiding Bloemencorso Blankenberge: op bezoek bij De Lodderoeigen!


(©Carnavalaalstkoentje: groepsfoto De Lodderoeigen, werkplaats Blankenberge)

AKV De Lodderoeigen is met man en macht aan het werk om de wagens op tijd klaar te maken voor het Bloemencorso te Blankenberge.
Carnavalaalstkoentje zocht hen daar op!


Over het corso schreven we onlangs ook dit artikel:
http://carnavalaalstkoentje.blogspot.be/2012/07/de-lodderoeigen-en-possensje-fleuren.html

Sinds enkele maanden werken De Lodderoeigen hard aan hun praalwagens waarmee ze naar het Bloemencorso in Blankenberge trekken.
Zo zocht ik hen al eens op in Aalst op 8 augustus jongstleden:




BLANKENBERGE

Ondertussen zijn de praalwagens al verhuisd naar Blankenberge en bevinden zich in de loods van Lodderoeig (en meer) Luc Cocquyt:
http://carnavalaalstkoentje.blogspot.be/2012/08/voorbereiding-bloemencorso-blankenberge.html

Daar werden de isomoconstrucies verder afgewerkt:




BEBLOEMING

De grootste uitdaging is de bebloeming van de wagens!

Herman Schelfaut en Luc Cocquyt:
"Momenteel zijn we met een tiental mensen aanwezig, die zelfs aan de kust blijven logeren. Iedereen kent zijn of haar taak. In eerste instantie werken we nu de wagens af. Voor het bebloemen zelf rekenen we op een groep van zo'n 50 'helpers' die intensief zullen meewerken. De wagens bebloemen is ook de grootste uitdaging! Honderdduizenden bloemen moeten erop komen. We weten welke kleuren we wensen, maar de hoeveelheden hangen af van de beschikbaarheid bij onze leveranciers. En die bloemen zijn 'weergevoelig'.
Laat ons hopen dat we alles naar wens kunnen uitvoeren en dat het resultaat zal zijn zoals we willen.
En...mooi weer zondag"


We wensen De Lodderoeigen veel succes met hun wagens in het Blankenbergse Bloemencorso!

Zaterdag kon je de wagenbouwers bewonderen in Blankenberge, zondag is er het eigenlijke corso:


Meer info:
http://www.blankenberge.be/Inwoners/Nederlands/Home/In-de-kijker/Bloemencorso/page.aspx/2666

Vanaf zondagavond krijg je op deze blog -normaalgezien- een uitgebreid verslag van het Bloemencorso Blankenberge 2012 'IN KLEUR'!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten