Welkom bij 'Carnavalaalstkoentje'

woensdag 16 januari 2013

Preventiedienst lanceert ‘ne goeien band met Zjangsken’!

Onder het moto 'ne goeien band met Zjangsken' wil de Stedelijke Preventiedienst van Aalst jongeren op een ludieke manier sensibiliseren om zo 'tof' mogelijk van carnaval te kunnen genieten!

'Bien' of verstandig omgaan met alcohol is hierbij cruciaal.
De mascotte van de actie is Zjangsken, het intussen al bekende carnavalsfiguurtje van Gilles Van Schuylenbergh.
Voor het derde jaar voert dit 'figuurtje' de hoofdrol in de campagne.

POSITIEVE SPIRIT

Sensibiliseringscampagne en jongeren, dan is een positief, creatieve aanpak nodig!

"Deze preventiecampagne is geen campagne tégen carnaval, tégen uitgaan of tégen alcohol. Wel een warme oproep naar de nieuwste en jongste generatie carnavalisten om tof, veilig en verantwoord te feesten. Niet overdrijven met alcohol hoort daar sowieso bij."

POLSBANDJES

Hippe polsbandjes, symbool voor 'ne goeien band met Zjangsken'


In de weken vóór carnaval krijgen de leerlingen van de 2de graad van alle Aalsterse scholen een polsbandje, type festivalbandje. Dit soort bandjes zijn populaire hebbedingen die vaak maandenlang gedragen worden. Wie het bandje draagt, engageert zich zoals Zjangsken voor een toffe carnaval.

Verdeling via middelbare scholen voor groot bereik

De bandjes worden verdeeld via de scholen. Zo bereiken we een zo groot mogelijk aantal (nieuwe) carnavalisten. Ideaal om even stil te staan bij de juiste carnavalsspirit én bij de gevolgen van alcohol(misbruik). Jeugdbewegingen en andere sympathisanten kunnen extra bandjes aanvragen via de dienst Preventie.

'Ne goeien band met Zjangsken' wordt beloond

Wie het bandje draagt en kiest voor een tof carnaval à la Zjangsken, wordt hiervoor tijdens de zotte dagen bedankt én beloond met leuke extra’s en verrassingen, in onvervalste carnavalsstijl. De beloningen worden aangekondigd op de facebookpagina ‘Zjangsken van Oilsjt’.

De actie loopt in samenwerking met partners als vzw Carnavalist tot in de kist, Ajoin Music, de Lokale Politie en anderen.

Artikel grotendeels overgenomen via
Facebookpagina Zjangsken:

https://www.facebook.com/zjangskenvanoilsjt?ref=ts&fref=ts

Geen opmerkingen:

Een reactie posten