Welkom bij 'Carnavalaalstkoentje'

vrijdag 1 maart 2013

Bedesterd, nummer één na slechts 5 jaar AKV: Artikel 1

(Foto's ©Carnavalaalstkoentje: Bedesterd)

AKV Bedesterd won de Carnavalstoet 2013 bij de 'Kleine Groepen' (what's in the name)
Carnavalaalstkoentje vroeg aan de groep om een woordje uitleg:
wat doet zo'n zege met een mens, het verhaal van deze Jonge Aalsterse Carnavalsgroep...

Bedesterd mocht, na 5 jaar op de wachtlijst te hebben gestaan, in 2009 eindelijk als officiële groep deelnemen aan de stoet:
http://carnavalaalstkoentje.blogspot.be/2012/11/groep-in-de-kijker-akv-bedesterd.html

Andy Boeykens:
"Ik herinner mij nog goed dat we zeer snel met onze voetjes weer op de grond stonden hoor, tussen al die grote jongens !!!
Nadat we met onze praalwagen met zeer veel moeite en evenveel vertraging uit de werkhallen geraakt waren, stond er op de Moorselbaan ook nog eens een enorme dubbele file en niemand die ons wou of kon doorlaten...
Wij moesten als 1e groep van start gaan! De stoet was al bijna 1,5 uur bezig toen we eindelijk konden inspringen...om het met 1 woord samen te vatten 'chaos'.
De organisatie en de jury konden het maar matig appreciëren langs de kant...en alsof het nog niet erg genoeg was, vielen onze goedkope stafjes al na een paar honderd meter uit elkaar en onze pruiken waren door de regen zodanig uitgerafeld, dat we met moeite zagen waar we liepen...beginnersfouten zeker???
Maar we hebben er achteraf wel goed om gelachen hoor..."


2010

Andy Boeykens:
"Ik weet nog dat sommige van onze leden ontroostbaar waren na de eerste prijsuitreiking...maar zelf besefte ik dat dit 'nen dikken uitslag' was voor een eerstejaarsgroep!
De uren nadien kon ik ook de rest van de groep overtuigen van ons goede resultaat...toen was het voor mij al duidelijk dat de meesten zoveel ambitie hadden, dat het de komende jaren in stijgende lijn zou gaan met Bedesterd..."
"In 2010 maakten we al meteen een sprong in het klassement. Als 'katten' van het Vredeplein vonden de meeste groepen zelfs dat we zeker meer verdiend hadden...
Wat er op wees dat we stilaan ons plaatsje verdiend hadden tussen de Aalsterse groepen en zelfs al op de nodige sympathie konden rekenen.
Want de mening van de groepen vind ik minstens even belangrijk als de punten van de jury!
Het doet altijd veel plezier als je van andere groepen hoort: 'jullie waren goed dit jaar'.
Als iemand zoals Ann Dooms van De Sjattrellen schrijft dat ze zot was van ons kostuum en vond dat we ondergewaardeerd waren dat jaar...dat doet toch wel iets hoor..."


2011 & 2012(foto 1 = 2011, foto 2 = 2012)

Andy Boeykens:
"In 2011 en 2012 dwongen we al meteen een plaats in de top 10 af en werden 8e en 7e. We namen toen respectievelijk Beschomt en Possensje op de korrel in ons thema...riskant vonden sommigen...maar de groepen zelf vonden het fantastisch dat hun 'koppen' op onze wagen te zien waren en zagen er zeker en vast de humor van in.
Achteraf maakten ze op hun beurt een liedje waarin ze met Bedesterd de spot dreven, maar daar moet je als groep tegen kunnen natuurlijk: da's op en top Carnaval Aalst!"


2013

Andy Boeykens:
"Het ging zelfs zodanig ver dat dit het gespreksonderwerp werd in de kantine van de werkhallen: welke groep zou Bedesterd deze keer 'aanpakken'?
We wisten toen al zeer goed dat we in 2013 met iets speciaals gingen uitpakken!
Wegens de 'hertrekking' van de volgorde in de stoet moesten we 5 jaar wachten vooraleer we in het 'C-gedeelte' mochten starten.
Het voordeel was wel dat we ons rustig konden voorbereiden op de dag 'dat het allemaal moest gebeuren'...
We hebben wat centen aan de kant gezet de voorbije jaren omdat we iets wilden brengen wat ongezien zou zijn in de Aalsterse carnavalstoet..."
Andy Boeykens:
"We staken de koppen bij mekaar en lieten ons uitgebreid informeren over de mogelijkheden van 'LED-verlichting'.
Ik weet nog dat ik als schatbewaarder 'bleek trok' toen er beslist werd om eerst alle verlichting aan te kopen alvorens rekening te houden met het kostuum en de wagen...maar 'Ons Project' vergde zoveel tijd en energie, dat we eigenlijk geen keuze hadden en er gewoon moesten voor gaan!
We waren genoodzaakt om een apart 'equipken' van 7 à 8 man samen te stellen dat zich uitsluitend met de verlichting zou bezighouden.
Maanden zijn ze hiermee bezig geweest...testen, herbeginnen, testen, herbeginnen...tot het goed was.
Het brein achter dit project, René Waegeneer, heeft er talloze slapeloze nachten aan over gehouden vrees ik.
We zijn hem dan ook ontzettend dankbaar dat hij dit belangeloos heeft willen coördineren voor de groep! Merci René...a weirk was af!"
Andy Boeykens:
"Het resultaat van dit alles hebben jullie kunnen zien in de stoet...al waren we er zeker niet gerust in moet ik eerlijk toegeven. Er kon zoveel verkeerd lopen met de elektriciteit, de bedrading en de verlichting...en Keiningen van 't Licht die in 't donker door de straten lopen...dat zou nogal een afgang geweest zijn!
Toen we 'over de meet' kwamen en alles nog perfect werkte, was het ons voor al een overwinning op zich! Alles wat we in gedachten hadden was gelukt, da's altijd het belangrijkste...dat ge uzelf niks kunt verwijten. Vanaf nu lag alles in handen van de jury!"


PRIJSUITREIKINGAndy Boeykens:
"Voor de afroeping van de groepen in de Flora is het nog nooit zo stil geweest bij ons in de groep...meestal wordt er zot gedaan en uitbundig gedanst...maar deze keer waren de zenuwen zodanig gespannen bij de meesten, dat iedereen gewoon voor zich uit keek...en ongeduldig het startsein van Nicolleken afwachtte...

Ze begon ....de Top 20...Top 15...Top 10...Top 5...en we waren nog steeds niet afgeroepen...ik verzeker jullie, dan begint het vanbinnen wel raar te doen hoor...
Op 5 de Zieke, op 4 Poip...het brons was al binnen!!! Op 3...GMG...en toen...duurde het wel een eeuwigheid...De Zwiejtzoel'n of Bedesterd, Bedesterd of de Zwiejtzoel'n....een prachtige 2e plaats??? Of zou het onmogelijke dan toch werkelijkheid worden...
Toen ze de Zwiejtzoel'n als 2e afriepen...tja..wat er toen gebeurde...ik had er al veel over gehoord...over het gevoel dat je krijgt wanneer uw groep wint in Aalst...maar dat het zo extreem zou zijn, dat had ik nooit durven denken...ik was zodanig onder de indruk dat ik op het podium met moeite nog een interview kon geven voor de krant...ik bleef gewoon herhalen 'tees es ni meigelèk!.'...
Vervolg in Artikel 2:
http://carnavalaalstkoentje.blogspot.be/2013/03/bedesterd-nummer-een-in-slechts-5-jaar_1.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten