Welkom bij 'Carnavalaalstkoentje'

vrijdag 1 maart 2013

Bedesterd, nummer één na slechts 5 jaar AKV: Artikel 2


(©Carnavalaalstkoentje: Bedesterd, maandagstoet 2013)

NAGENIETEN & DE TOEKOMST!

Vervolg op Artikel 1:
http://carnavalaalstkoentje.blogspot.be/2013/03/bedesterd-nummer-een-in-slechts-5-jaar.html

Andy Boeykens:
"Wat er vervolgens allemaal nog gebeurd is???
Je leeft in zo'n roes met dat nummer 1 op uw kaken, dat je geen besef van plaats of tijd meer hebt...De andere groepen kwamen ons 1 voor 1 feliciteren in de Flora.
We voelden ons echte koningen toen we nadien door het stadscentrum richting Vredeplein stapten, waar onze pompier al klaar stond...
Tot 's morgensvroeg valt iedereen, zelfs mensen die je nooit eerder zag, u in de armen van blijdschap...da's echt niet normaal!
We zijn nu een goeie 2 weken na carnaval: nog dagelijks krijg je felicitaties in de straat, op de trein, of op café...
dan merk je pas hoe erg Aalst carnaval leeft bij de mensen...
onvoorstelbaar dat buitenstaanders daar iets negatiefs durven over schrijven...


KOSTUUMVERLICHTING COMPUTERGESTUURD, 11.000 LAMPJES, 3.300 WATT EN ...5 VOLT (GEEN 220!)


(©Carnavalaalstkoentje: Bedesterd 2013)

Andy Boeykens:
"Hoe prachtig ik ons kostuum en wagen ook vond, toch denk ik dat de verlichting in onze kostuums het verschil gemaakt heeft.
Ik ben er trouwens vrij zeker van dat dit een primeur was in de Aalsterse stoet...
Het feit dat we LED-verlichting gebruikten in onze kostuums was op zich niet uniek...maar dat deze computergestuurd waren en voorzien werden van verschillende zelfgeschreven lichtprogramma's, dat was daarentegen wel uitzonderlijk!

Als kers op de taart zijn we er ook nog in geslaagd om alle 40 kostuums synchroon te laten werken...dat was wel indrukwekkend!
Een neutrale toeschouwer zei me achteraf:
'we wisten niets over jullie thema...maar toen we aan 't klein parksken stonden zagen we plots dat de gevels in de Koolstraat begonnen op te lichten zonder dat we iemand zagen...toen jullie een paar minuten nadien uit de bocht kwamen...toen was het letterlijk oogverblindend en was het meteen duidelijk dat jullie in de prijzen zouden vallen!'
Er werden in totaal dan ook 11.000 LED-lampjes gemonteerd...met een totaal vermogen van 3.300 Watt. Iedereen werd aangestuurd met 5 Volt spanning....dus geen 220 Volt zoals sommigen beweren...zo zot zijn we nu ook weer niet!

Ons Equip'ken heeft al die lampjes aangesloten en vervolgens verwerkt in de kostuums en de duwkarren....en moesten daarvoor maar liefst 23.000 gaatjes maken in de stoffen!!!
Een monnikenwerk...maar 't was er dan ook 'ga-LED' op !!!"


WEDSTRIJD


'De 2 winnaars van onze wedstrijd: Kimberly en Dieter' (foto ©AKV Bedesterd)

Andy Boeykens:
"Ook onze 2 winnaars waren enorm onder indruk van de Aalsterse carnavalgroepen, de overwinning van Bedesterd en Aalst carnaval in het algemeen."

Zie ook:
http://carnavalaalstkoentje.blogspot.be/2013/01/wedstrijd-win-3-dagen-en-nachten-op.html

Andy Boeykens:
"De zondagmorgen waren ze nog wat onwennig en timide...maar toen we ze op maandag mee lieten dansen in de stoet en ze 's avonds met ons mee mochten op het podium...toen waren ze helemaal door het dolle heen!
Ze lieten mij al weten dat dit voor hun een onvergetelijke ervaring was...en dat ze in de toekomst heel graag lid willen worden van een Aalsterse carnavalsvereniging.
Ze hebben de carnavalsmicrobe dus stevig te pakken!"


TOEKOMST

(©Carnavalaalstkoentje: Bedesterd 2013)

Andy Boeykens:
"Wat Bedesterd nu gaat doen????
Eerst en vooral gaan we deze overwinning zeer uitgebreid vieren...want zoiets mag je niet onopgemerkt laten voorbijgaan.
De volgende weken zijn er heel wat feesten gepland met de groep in onze verschillende lokalen.


Ik ben er eerlijk gezegd al 'bang' voor...want als die van ons eens buitenkomen...dan is 't kot meestal te klein!!!

Wat carnaval betreft gaan we eerst alles eens goed op een rijtje zetten...doen we het dit jaar wat rustiger aan of steken we nog een tandje bij?
Jullie zullen het volgend jaar wel zien zeker...afspraak op 2 maart 2014!"


HITAndy Boeykens:
"Ook voor mij persoonlijk was dit een jaar om in te kaderen...onverwachts een grote hit geschreven die ze grijsgedraaid hebben op Ajoin Music, studiogast mogen zijn op oudejaarsavond,
na den Board nummer 2 geworden in de top 100 én live mogen optreden in het Forum, de vrijdag opgetreden op de carnavalsmatch van Eendracht Aalst, zaterdag opgetreden op de carnavalsmatch van den Okapi...en dan nog winnen met de groep! Dit is niet meer te evenaren als je het mij vraagt..."


We danken Andy Boeykens & AKV Bedesterd voor hun bereidwillige medewerking aan dit interview / deze artikels!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten