Welkom bij 'Carnavalaalstkoentje'

woensdag 20 november 2013

Benebeat op 20 december gaat door in de Florahallen / veiligheid zal optimaal zijn!


Vorige zaterdag verscheen in Het Laatste Nieuws een artikel over de 'twijfel rond veiligheid' op het dance-festival Benebeat.
De organisatoren hebben nu als reactie daarop een
nieuw Persbericht gelanceerd.
Dit om alles te verduidelijken en de aanpassingen te communiceren.


Omdat er aanpassingen zijn tegenover vorige berichtgeving, nemen we dit integraal over op deze blog!


PERSBERICHT BENEBEAT

(©Carnavalaalstkoentje: Sven De Smet)

Sven De Smet:
"Zoals u weet vindt op 20 december 2013 'Benebeat!' plaats, een event om de getroffen leden van GMG een financieel hart onder de riem te steken.

Als reactie op een eerder verschenen persbericht afgelopen zaterdag willen de organisatoren van Benebeat! - indoor dance festival opgetogen stellen dat Benebeat! gewoon plaats vindt op 20 december 2013 in de Florahallen.


Het Forum wordt gebruikt voor opvang van de VIPS, die ook in de Flora twee VIP ruimtes krijgen en voor opvang van de Dj's."
VEILIGHEID

Sven De Smet:
"Wij kunnen hierbij stellen dat de veiligheid optimaal zal gegarandeerd zijn met het inschakelen van 16 security mensen, 12 stewards en 12 coördinatoren die met radioverbinding met elkaar in contact staan. De Aalsterse politie engageert zich om onopvallend aanwezig te zijn en schakelt hiervoor maximale krachten in. Alle bezoekers, jongeren, volwassenen, zullen in de meest veilige omstandigheden kunnen feesten op de stomende Dj's sets van lands' beste Dj's. De organisatoren willen hierbij alle leden van de veiligheidscel (politie, procureur, brandweer, dienst feestelijkheden, diensthoofd OLV, Rode Kruis, dienst communicatie en de coördinator van de veiligheidscel) bedanken voor de steun, begrip en samenwerking. Wij wensen de stad Aalst te bedanken voor de extra financiële inspanning die de bijkomende veiligheidsmaatregelen vergen. De leden van GMG voelen zo tevens de betrokkenheid van de stad! De organisatie wil uitdrukkelijk de burgemeester danken voor de geleverde inspanningen. Ook een dank aan Schepen Ilse Uyttersprot, Ann Van Den Steen en gemeenteraadslid Jean-Jacques De Gucht voor hun steun tijdens de afgelopen maanden, weken en dagen."

(©Carnavalaalstkoentje: Geloeif Mè Goed 2009)


PRAKTISCH

Sven De Smet:
"Als zaal werd het Forum geschrapt, maar de Dj's worden herverdeeld in de twee overblijvende zalen. 
Geen enkele Dj valt af: Benebeat! blijft 32 Dj's aanbieden. De start van het festival werd daartoe één uur vervroegd en het einde één uur verlaat. Benebeat! start dus om 14u en eindigt om 04u. Promotioneel is alles klaar en kan dit niet meer aangepast worden. Via de sociale media, de website en perskanalen zal dit meermaals gecommuniceerd worden.

Verder worden voorzieningen aangebracht om fietsen te kunnen stallen en wordt een kiss & ride zone georganiseerd bovenop de aangeboden shuttle dienst vanop de parking van SOLVA te Erembodegem (nabij de E40)."


(©Carnavalaalstkoentje: Geloeif Mè Goed 2007)


EXTRA MAATREGELEN

Sven De Smet:
"Rugzakken en boekentassen zijn verboden.
Dit moet een drugsvrij festival worden met respect voor elkaar! Vandaar start de organisatie van Benebeat!, de vzw Carnavalist Tot In De Kist, GMG, de preventiedienst van de stad Aalst, Indra (Integrale drugsaanpak regio Aalst) en de schepen van Jeugd SAMEN een preventiecampagne naar aanloop van Benebeat! De doelstelling: 'Benebeat! op een zo veilig mogelijke manier laten plaatsvinden', Aalsterse jongeren motiveren om van Benebeat! een overlast- en drugsvrij evenement te maken uit respect voor elkaar en niet in het minst de getroffen gezinnen van GMG. Jongeren responsabiliseren inzake verkeer, geweld, alcohol en drugs bij dance evenementen. De stad een positieve uitstraling geven."


(©Carnavalaalstkoentje: Geloeif Mè Goed 2011)


PREVENTIE

Sven De Smet:
"Hoe gaan we dit doen?
- Bewustmakingsacties opzetten in de aanloop naar Benebeat!
- Opstellen van een brief met de bedoeling van de actie/oproep
- Oproepen tot medewerking en onderschrijven van een charter 'Benebeat! veilig: Ik doe mee!'
- Persactie op de Grote Markt van Aalst, waarin jongeren duidelijk stellen dat ze kunnen fuiven en swingen op dance music zonder druggebruik en zonder overmatig drankgebruik, aanzetten tot geweldloos vieren en oog voor de verkeersveiligheid
- Contacten met scholen (directies, leerlingenraden, jeugdverenigingen, sportclubs, jeugdhuizen enz..) door middel van een brief waarin doel wordt uitgelegd en de medewerking gevraagd wordt. - de jongeren zelf ook laten meewerken - overleg en samenwerken met preventiedienst, verkeersdienst, jeugddienst, enz…"


KAARTENVERKOOP

Sven De Smet:
"In de rand werd Benebeat! ook geconfronteerd met het faillissement van Free Recordshop België. Binnenkort verdelen wij kaarten in een aantal Aalsterse handelszaken.
Ook bij de organisatoren en leden van GMG zijn er vanaf volgende week kaarten te koop.
Online kunnen nog steeds kaarten gekocht worden: www.benebeat.be "CAPACITEIT

Sven De Smet:
"De capaciteit van de Florahallen werd bepaald op 4600. 
Dit aantal wordt onder alle omstandigheden gerespecteerd. 
Met andere woorden raden wij iedereen aan kaarten aan 20€ in voorverkoop aan te schaffen. De resterende kaarten worden verkocht aan de kassa (30€), maar deze zullen onherroepelijk gesloten worden wanneer het maximale aantal bezoekers is bereikt. Indien dit gebeurd zal de organisatie dit gedurende het festival ook laten weten via de website en sociale media."

(©Carnavalaalstkoentje: Geloeif Mè Goed, maandagstoet 2004)


SLOTWOORD

Sven De Smet:
"Benebeat! - indoor dance festival moet een top evenement worden, 
in de meest veilige omstandigheden en met respect voor éénieder!
Daartoe werkt de organisatie optimaal samen met alle veiligheidsdiensten. Niets houdt feestvierders tegen om vanaf 14u te feesten op de tonen van 32 top Dj's in een mooi ingeklede Florahallen."

Koop uw kaarten vlug en combineer de steun aan de getroffen leden van GMG met het enige top dancefestival uit de streek!

Aalst is met dank aan de het schepencollege en de veiligheidsdiensten een uniek festival rijker: de hoogmis van de ambiance en de beat: Benebeat! - indoor dancefestival - 32 Dj's - vrijdag 20 december van 14u - 04u:  Florahallen Aalst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten