Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel', maar ook alles wat erna kwam van 'Prijsuitreikingen' // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! // Op 5, 6 & 7 april genoot de Orendwoik van hun 41e Arendcarnaval, onder leiding van Prins Nico! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie zonder stoppende AKV's, is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! // Steve van Carnavalskantine Halle 13 neemt afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

dinsdag 23 februari 2016

Prinsjkesdag Prinsengarde: Oilsjterse humor en een ferm feestje!

Foto: ©Johan Delclef: Prinsendag Prinsengarde 2016

PRINSENDAG

Traditioneel vinden de zaterdagen na carnaval de vieringen plaats van de Aalsterse Prinsenverenigingen.

De eerste zaterdag na carnaval is De Prinsencaemere aan de beurt,
de tweede zaterdag De Prinsengarde.

Carnavalaalstkoentje kreeg een mooi verslag binnen dankzij Prins Frank en fotograaf Johan Delclef!


De ludieke zitting werd opgeluisterd door de Prinsen van De Garde 

Als gasten Prins Dennis en feestcomitévoorzitter Kenneth, alsook de twee ex-burgemeesters: Ilse Uyttersprot, en de door Frank als beste genoemde burgemeester van de laatste decennia, Annie De Maght.


Er werd vooral ook gewezen op het feit dat alle mails en correspondenties die gebeurd zijn dit jaar door de organisatie naar de diverse groeperingen, ofwel te laat, ofwel niet verzonden waren.


Maar ook de draak gestoken met het 2 puntenverschil van de verkiezing en alles wat met een twee te maken had, bv. 2 prinsenverenigingen, 2 radio's...

Aan Kenneth werd een motor en slasjketbasjen gegeven, dit om zijn uitspraak dat hij ons Ros Balatum een aantal weken aankondigde als het Ros Beiaard, wat natuurlijk van Dendermonde is.
Dan kon hij uitmaken welk op een motortje loopt en welke op slajketbasjen.

Na een uur van grappen en grollen, volgde nog een receptie die aangeboden werd door het stadsbestuur.

Nadien werd er aangeschoven met 416 man in Salons Carlton voor het banket, wat telkenjare uitmond in een feest om 'U' tegen te zeggen!

SFEERFOTO'S


Met dank aan Johan Delclef & Prins Frank!

1 opmerking: