Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel', maar ook alles wat erna kwam van 'Prijsuitreikingen' // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Op 5, 6 & 7 april genoot de Orendwoik van hun 41e Arendcarnaval, onder leiding van Prins Nico! // Peter Van Keer, Seppe Baeten & Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Binnenkort volgt Karel Van de Winkel 'De Sjalen' nog en zijn er al zeker 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 17 oktober 2024! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie zonder stoppende AKV's, is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

zondag 29 januari 2017

Stoetthema 2017: Ajommoja - 'Oiljst komt tot leiven'

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje: Ajommoja 2017

JAAR 4

Ook AKV Ajommoja waagt voor de 4e keer zijn kans in de stoet van 2017!

Het verhaal van een AKV met frisse ambities!
Steeds op zoek naar vernieuwende invalshoeken...


Timothy:
"Er staan veel standbeelden in onze stad:
De Saedeleer, Boon, Martens, Daens...
Moeten de 4 beroemdste zijn.
Maar standbeelden zijn meestal statisch..."


ONDERWERP:
'Oiljst komt tot leiven'

UITLEG:
"Azoe iene kier per joor komt giel Oilsjt tot leiven, droi daugen lank stoot die sjike stee tèn te beven. Mor nie allien d'Oilsjteneers en Oilsjteneskes van vandaug, oeik aal de groeitheden van weleer kommen tot leiven. Van klein tot groeit, van jonk tot aad, leivend tot verieuwigd in e standbeldj, giel Oilsjt kan ni bleiven stille stoon en goot op maroede mè Oilsjt Carnaval."

IN HET ALGEMEEN NEDERLANDS:
"Zo één keer per jaar komt volledig Aalst tot leven. Drie dagen lang staat de hele stad dan te beven. Maar niet alleen de Oilsjteneers en Oilsjteneskes van vandaag, ook de grootheden van weleer komen tot leven. Van klein tot groot, van jong tot oud, levend tot vereeuwigd in een standbeeld… Niemand kan blijven stilstaan, iedereen gaat op stap met Aalst Carnaval."


Timothy:
"De opbouw? We zijn reeds in april begonnen.
Eerst in K'Nex, later in het 'écht'...
We bouwen 'totaal anders' dan vorig jaar,
en iets groter toch.
Meer ruimte in deze hangar.

Versie 4 van ons idee zal buitenrijden op 26 & 27 februari.
We zitten in de 'C' en gaan met een kleine 30 in de stoet.
Waar we willen eindigen?
Hopelijk toch elk jaar iets beter!"


GESCHIEDENIS

Het verhaal van Ajommoja! KLIK

We maakten ook over deze groep een mooi overzicht...

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje

2016 


2015


2014


Met dank aan AKV Ajommoja!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten