Welkom bij 'Carnavalaalstkoentje'

maandag 6 maart 2017

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik Jaargang 4, 2017-2018. Aflevering 1: AKV Nèm Na!

Foto's: ©Bjorn Van Ryckeghem & ©Patrick De Boeck: Nèm Na 2017


TERUGBLIK / VOORUITBLIK!

In deze eerste aflevering van het vierde seizoen 
'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen,
of kreeg spontaan al de medewerking!

Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2017?
2) Een blik op de toekomst... ...2018?

Interview met Guy Cornand, trotse voorzitter van AKV Nèm Na! De revelatie van de stoet.


INTERVIEW

Dag Guy, het is eigenlijk een overbodige vraag, maar hoe was carnaval voor jullie groep?
"1 woord, GEWELDIG!
Een nieuwe groep starten is altijd afwachten hoe alles verlopen zal. Uiteindelijk waren we met carnaval met een bende van 50 mensen, inclusief de kinderen, en dan weet je dat er heel wat verschillende karakters aanwezig zullen zijn.
Maar alles is vlekkeloos verlopen. We hebben met anderen en met elkaar de spot gedreven zoals het hoort. Soms op het randje maar zo hoort het.
Iedereen is in onze groep wel eens het onderwerp van spot geweest, niemand bleef gespaard."Wat was jouw meest memorabele moment tijdens carnaval?
"Ik heb er eigenlijk 3…
Het eerste moment was vrijdag voor carnaval toen ik met Joeri Parrez een ganse dag van hier naar daar ben gereden achter de laatste afwerkingsmaterialen voor onze wagen. Denk dat iedereen in de Colruyt ons ondertussen kent… Verdere details ga ik niet geven, dat blijft binnenskamers in onze groep.

Een tweede moment was toen de kleindochter van Malvina aan onze wagen kwam te staan tijdens de stoet aan het Klein Parksken. Ze had de tranen in haar ogen en bedankte ons uitvoerig. Ieder haartje op mijn lichaam kwam rechtop te staan.
Een derde moment was de prijsuitreiking, daar hoef ik geen tekening bij te maken denk ik."Inderdaad, de prijsuitreiking… Nog nooit behaalde een groep onmiddellijk top 10 in hun eerste jaar. Net daarom vind ik dat jullie als de revelatie van de stoet mogen beschouwd worden.
"We hadden op voorhand gezegd als we bij de eerste 20 zijn zou dat fantastisch zijn. Na de stoet, en na alle positieve reacties, hadden we gezegd dat top 15 toch mogelijk moest zijn.
Maar groep na groep werd voor ons afgeroepen en kom je plotseling op een 7e plaats uit… Ik heb nog nooit zoveel tranen van geluk gezien bij een groep omdat ze een zevende plaats hadden gehaald…
Als je dan ziet hoe iedereen in elkaars armen valt, dat is het mooiste wat er is uiteindelijk."Legt die 7e plaats geen extra druk bij jullie voor volgend jaar? Jullie lopen als voorlaatste groep in de C bij de kleine groepen?
"Extra druk? Denk dat wij de eerste 5 jaar geen druk zullen voelen. We hebben de groep gestart om op termijn bij de topgroepen te kunnen horen maar dat heeft zijn tijd nodig.
Natuurlijk gaan we steeds proberen een beetje beter te doen maar dat wil niet zeggen dat we volgend jaar druk zullen voelen. Zijn we volgend jaar onze 15e dan gaan we ons niet minder amuseren als dit jaar."Wat maakt jullie groep net zo sterk om onmiddellijk een 7e plaats te bemachtigen?
"Daar bestaat geen geheim voor.
Een stevig onderwerp dat inhoud heeft, met zen allen werken aan de wagen en het kostuum en plezier hebben. Het allerbelangrijkste is plezier hebben in de stoet.
Het is vooral het plezier die we beleven tijdens de stoet die ons die plaats bezorgd heeft. De manier dat onze dames gedanst hebben met de glimlach op hun gezicht en zonder maar een keer te stoppen, dat is de manier dat je het publiek aan de kant amuseert.
Zelfs in de gietende regen tijdens de maandagstoet hebben ze geen second gestopt met dansen."


Foto: ©Carnavalaalstkoentje: maandagstoet

Tijdens de stoet hoorden we hier en daar mensen zeggen “is dat nu een kleine groep of een middelgrote groep”. 
Snijden we hiermee een gevoelig onderwerp aan als we vragen of jullie volgend jaar nu klein of middelgroot zullen gaan? 
Uiteindelijk weten we nog van het eerste interview dat jullie eigenlijk middelgroot wouden gaan maar omwille van het reglement klein moesten beginnen...
"We zijn een groep waarvan de basis zich het beste thuis voelt in de middelgrote groepen, dat hebben we nooit onder stoelen of banken gestoken.
Maar het was minstens even plezant bij de kleine groepen dus dat wordt een onderwerp dat we de eerste vergadering op tafel zullen brengen.
Uiteindelijk zullen we kiezen voor datgene waar het merendeel van onze leden wil voor gaan.
Bovendien moet het budgettair mogelijk zijn ook. Niet vergeten dat wij dit jaar enkel een eetfestijn hebben gegeven en snoepjesverkoop hebben gehouden. Met die 2 evenementen en het lidgeld zijn we er in geslaagd een mooie wagen en mooi kostuum te maken.

Bovendien hadden we met carnaval onze eigen bus en pompier. De kas heeft onze leden hun eten en hun drank (zowel op cafe als in de bus/pompier) kunnen betalen.
We zijn niet van plan zulke zaken in te boeten om middelgroot te gaan. Middelgroot gaan kost meer geld maar het mag niet ten koste gaan van de luxe die we onze leden nu hebben kunnen bieden met carnaval.
We zullen dat allemaal eens intern moeten bekijken en bespreken. Evalueren noemt dat zeker?


Ik hou jullie in ieder geval op de hoogte moest er iets veranderen 😉"


Met dank aan AKV Nèm Na!

JULLIE VERHALEN?

• Jaargang 4 'Terugblik / Vooruitblik' wil nog méér 
  de groepen zélf betrekken!

Interesse? Mail ons: carnavalaalstkoentje@hotmail.com
• Of stuur ons PB op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie posten