Welkom bij 'Carnavalaalstkoentje'

dinsdag 21 maart 2017

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik Jaargang 4, 2017-2018. Aflevering 4: AKV A'Join

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje & ©Patrick De Boeck: A'Join '17

TERUGBLIK / VOORUITBLIK!

In deze vierde aflevering van het vierde seizoen 
'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen,
of kreeg spontaan al de medewerking!


Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2017?
2) Een blik op de toekomst... ...2018?

Interview met Peter Verleysen, trotse voorzitter van AKV A'Join!


Peter:
"Laten we beginnen met eens terug te blikken naar 2016, waar we na carnaval al vrij snel heel wat ontslagen te verwerken kregen van leden die dit jaar hun eigen weg gekozen hebben.
Hierdoor werd het voor ons ook een 'nieuwe' start. Nieuwe leden, nieuw bestuur, enz.

Lange tijd hebben we eigenlijk getwijfeld of we wel verder gingen doen of niet, maar uiteindelijk hebben we toch doorgezet.
Een keuze waar ik als voorzitter nog steeds geen spijt van heb, integendeel.
De huidige groep is veel hechter dan ervoor, iedereen gaat ervoor en al onze neuzen zitten in dezelfde richting. Gelukkig maar."Peter:
"...En dat zeg ik omdat ook voorbije jaar niet van een leien dakje liep.
Helemaal niet omwille van conflicten, maar wel omdat we geen locatie vonden om een wagen te bouwen, en omdat we, vanwege onze late beslissing om toch door te gaan, ons budget op heel korte tijd moesten bij mekaar zien te vinden.

Maar de samenhang werkte, iedereen deed dubbel zijn best om sponsors te zoeken, om mee te werken aan de snel opgezette initiatieven. En ook al hadden we geen onderkomen, toch bleef iedereen hier kalm bij, we zouden desnoods zonder wagen aan de stoet deelnemen al was het maar om onze vastberadenheid te tonen."Peter:
"Maar goed, eind 2016, en na een lange zoektocht, werden we toch beloond. We vonden een loods in Wichelen, die voldeed aan onze eisen, en vooral, die financieel haalbaar was voor ons.
De kostuums waren reeds uitbesteed, en we gingen er eigenlijk al bijna van uit dat we geen wagen gingen bouwen, waardoor onze grootste budget al was uitgegeven aan het kostuum.
 

We stonden dus voor een moeilijk beslissing. toch hebben we opnieuw de handen en hoofden bij mekaar gestoken en zijn volop gegaan voor extra budget te sprokkelen om toch, weliswaar kleinschalig, een wagen te kunnen bouwen."


Peter:
Ons thema was 'Venitiaans' (liever carnaval opt woter dan nen oilsjtersen koter) en verwees ernaar dat we het hier eigenlijk wat beu waren en elders carnaval gingen vieren. Dit thema bracht ons dus snel bij 'we bouwen een boot'. Omdat de tijd zo kort was vooraleer we konden beginnen kozen we om de wagen in laminaat te maken, omdat dit ons heel wat plak, en verfwerk zou besparen.

Het werd een ietwat hoekige boot, die zich niet echt voordeed als 'gondel', maar goed, iedereen was blij dat we dit toch hadden kunnen verwezenlijken en we gingen dan ook met een goed gevoel naar carnaval toe.

Carnaval zelf is heel goed verlopen. We hebben geen pech gehad en iedereen heeft zich, zeker zondag heel goed geamuseerd. Maandag zijn er helaas wat mensen ziek gevallen (mede door het slechte weer) maar de anderen hebben zich zeer zeker geamuseerd."Peter:
"En met die ingesteldheid werken we nu verder. Iedereen is super gemotiveerd om volgend jaar te tonen wat we kunnen brengen als we, net zoals anderen, tijdig kunnen beginnen.
We zijn dus al keihard aan het werken om een leuk budget bij mekaar te krijgen.

Zo zijn we voorbije weekend nog, ons bier gaan promoten op de Internationale bierbeurs in Wieze, en zijn we al in volle voorbereiding van ons paasontbijt. Hierbij zullen we ontbijten aan huis brengen op paaszondag, met cava, leuk verpakt, en aan een democratische prijs van 30€ voor een ontbijt voor 2 personen. Ook een verassend eetfestijn zullen we dit jaar voorbereiden maar daar komen we later wel eens op terug, en ook ons hutsepotfestijn zal meer naar het einde van het jaar zijn 2e editie ingaan. U hoort het dus heel wat activiteiten en dat met een gemotiveerd team."Peter:
"Wat ons bier betreft, daar zijn al vele positieve reacties op gekomen, ook van kenners!
Na het voorbije weekend hebben we beslist om hiermee door te gaan...
Het Ajoinbier was en is terecht een succes!

En over onze carnavalsgroep:
aangezien we voorlopig met niet veel zijn zijn we ook nog steeds op zoek naar nieuwe, spontane, maar vooral 'prettig gestoorde' 😉 mensen die mee willen bouwen aan iets moois, en dit binnen een hechte groep. Niets moet maar mag en amusement voorop dat is ons moto, maar we stellen ons niet verantwoordelijk op indien je als nieuw lid al snel verslaafd raakt aan A'join."• Meer over het A'Join-bier? KLIK
• E-mail: akv.ajoin@yahoo.be


Met dank aan AKV A'Join!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten