Welkom bij 'Carnavalaalstkoentje'

vrijdag 29 september 2017

Aalst Carnaval 2018 - Stoetthema AKV Geschalotterd - 'Mini-Oilsjt'


'MINI-OILSJT'

Stoetthema's, ook die reeks krijgt zijn jaarlijkse update met 'editie 2018'!

• Wat stellen de groepen voor in de 90e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?

• Vanaf 1 september groeit de reeks aan op onze blog...

Als derde in een (lange) rij, AKV Geschalotterd!


JUBILEUM

5 jaar AKV Geschalotterd

Katjes (voorzitter):
"De stoet van 2018 wordt onze 5e stoet als officiële AKV.
Een eerste jubileum dus eigenlijk. Zoals je wel al weet hebben we reeds heel wat watertjes doorzwommen. Zo begonnen we aan het verhaal Geschalotterd met de intentie om als losse groep mee te gaan in de carnavalsstoet. Dit plan was echter van korte duur. Al snel hadden we een twintigtal leden en besloten we om het te proberen als officiële AKV.

Nu, 5 jaar later, na veel ups en downs, met als dieptepunt de brand van vorig carnavalsseizoen, kunnen we toch stellen dat we er staan! Niemand had verwacht, ikzelf al zeker niet, dat we vorig jaar als 4-jarige AKV en tevens 1e jaar bij de middelgrote groepen, zouden binnenkomen op een zeer mooie 11e plaats!

Bij AKV Geschalotterd primeert uiteraard nog steeds het plezier, maar dit wordt meer en meer gekoppeld aan gezonde ambitie. Onze ambitie voor dit jaar zal weinigen verbazen, maar is uiteraard de top 10 binnenkomen bij de middelgrote groepen. Dit is niet alles, we hebben dit jaar gekozen voor een thema dat al 3 jaar 'in de frigo' ligt zoals men dat zegt. We willen dit jaar eens zien tot wat we in staat zijn met deze nog jonge groep en stellen onze ambitie iets hoger, naar namelijk top 5 (vanuit het A-gedeelte). En zeg eens eerlijk Koen, eens top 5 is alles mogelijk. Alles zal moeten kloppen, en zal ook kloppen."


THEMA VOORSTELLING


Het eerste thema-logo!


Katjes:
"Dit jaar pakken we voor het eerst uit met een themalogo. Dit zal dan ook uitvoerig te zien zijn op onze pulls en moet ons thema kracht bijstellen."

ONDERWERP:
'Mini-Oilsjt'

OITLEG:
De leste jooren werd er altoid mor bombastischer gebaat, alles moet elk joor groeiter en groeiter zèn. Weir goon vandejoor just het teigenoevergesteldje doeng. Verschillende monumenten van Oilsjt zellen int klein afgebeldj werren, tzal ne ferme show werren! Afsprauk op zondag 11 febrewoore 2018!

UITLEG:
"De laatste jaren wordt bij het bouwen van de wagens steeds groter en bombastischer gebouwd. Wij willen dit jaar het tegenovergestelde doen en gaan dus alles in het klein afbeelden. Er zullen verschillende monumenten van Aalst getoond worden en nog vele andere zaken. Een spektakel dat je echt niet mag missen! Afspraak op zondag 11 februari 2018!"


Katjes:
"Er is de laatste jaren in ons 'Oilsjt' een nieuwe trend ontstaan. Namelijk hoe groter en bombastischer de wagen, hoe beter. Mooiste voorbeeld hiervan is de leeuw van Possensje. Wij willen dit jaar net het tegenovergestelde doen. Namelijk alles in het klein. We gaan zo een beetje alles wat Aalst te bieden heeft in het klein verwerken. Met veel details en mooie kleuren..."


Katjes:
Uiteraard is dit niet evident om uit te werken. Daarom wil ik iemand van onze groep reeds uitgebreid loven. Anja Van Der Gracht is denk ik de beste isomo-snijder van Aalst als het gaat om miniatuur poppen, of andere delen van een wagen. Mede dankzij haar kunnen we dit idee uitwerken. Zonder reeds al te veel prijs te geven, er zullen een aantal zaken op onze wagen komen waar de monden van gaan openvallen. Ook aan het kostuum is gedacht. De vrouwen van Geschalotterd draaien reeds op volle toeren om al onze kostuums af te krijgen, want dit wordt ook een hele opgave. Ook het kostuum zal zeker in het oog springen!

Nog een kleine nieuwigheid bij Geschalotterd, is dat we dit jaar opteren voor 2 'trekkers', waardoor we dansers en wagen veel meer tot één geheel kunnen laten versmelten.
Tot slot zal ons stoetliedje een zeer gekend deuntje zijn dat zowel jong en oud langs de kant volledig zal doen wegsmelten..."


GADGETS


Katjes:
"AKV Geschalotterd kiest er dit jaar ook voor om een speciaal 'gadget' te lanceren, uiteraard ook meegaand met ons thema.
Het wordt een hebbedingetje voor jong en oud.
Niet alleen voor de verzamelaars die vele inspanningen doen om alles van onze geliefkoosde stad te verzamelen, maar ook voor de andere carnavalisten en niet-carnavalisten.
Dit 'gadget', officieel gelanceerd tijdens de 'halloweenweek' van AKV Geschalotterd in ons lokaal. Daar zullen de eerste stuks te koop aangeboden worden op een vooraf vastgestelde datum."


INFO


Katjes:
"AKV Geschalotterd telt op dit moment zo'n 35 leden. Een mix van jonge enthousiaste mensen en ervaren rotten in de carnavalswereld. Zoals eerder gezegd bestaan we dit jaar 5 jaar, en het is de bedoeling om hier nog vele jaren aan te breien. We hebben ondertussen onze middelgrote plaats in de carnavalswerkhallen ingenomen, de vroegere plaats van AKV De Sjattrellen. Op dit moment kunnen wij alleen maar dromen van het parcours dat zij afgelegd hebben en hopen we dat er een stukje van deze 'legendarische' groep vanaf heden met ons meegaat en ons het nodige geluk kan brengen!"

ACTIVITEITEN


Katjes:
"Steun deze nog jonge ambitieuze groep en kom zeker eens langs op 1 van onze activiteiten!
En zeker niet vergeten, kom genieten van onze show op zondag 11 februari in de 90e stoet en laat jullie volledig meeslepen in ons verhaal!"


• Over hun unieke Snow Globes: KLIK

Stoetliedje Geschalotterd 2018:GESCHIEDENIS

Het verhaal van middelgrote groep Geschalotterd als AKV!

We maakten ook over deze groep een mooi overzicht...

Volledige Geschiedenis: KLIK

2017


2016


2015


2014


Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Bjorn Van Ryckeghem & ©Patrick De Boeck

Met dank aan AKV Geschalotterd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten