Welkom bij 'Carnavalaalstkoentje'

zaterdag 17 maart 2018

Aalst Carnaval 2018 - Den Oitgeranzjeirde Jury & Oilsjt Mjoezik Deelden Prijzen Uit!


OITGERANZJEIRDE JURY

Onder ruime publieke belangstelling vond vrijdagavond 16 maart 2018 voor de 8e keer de 'Groeite Proisoitroikink Van Den Oitgeranzjeirde Jury' plaats.

In Bowling The New Cat op het Vredeplein kwamen de carnavalisten nog eens samen om gezellig na te praten in een unieke sfeer.


De TOP 3 in élke categorie ontving -indien ze aanwezig waren- een mooi aandenken!

Bovendien werd de meest 'recyclerende' groep bekroond.
Maar ook Oilsjt Mjoezik gaf z'n prijzen: van de 3 genomineerde stoetliedjes, ging er één groep met de hoofdprijs weg:  een weekendje aan zee!

Tussenin diverse gastoptredens, onder meer van Prins Carnaval Alex en Arendprins De Voegel!


Den Oitgeranzjeirde Jury:
"De 'oorsprong van deze jury' is dat ze ooit de 'originele jury' was, die na carnaval 2010 bedankt werd voor 'bewezen diensten' en vervangen werd door een 'nieuwe'. Onze gemotiveerde jury bleef niet bij de pakken zitten en besloot om 'zoete wraak' te nemen op een Oilsjterse, waardige manier.

De jurering levert vaak verrassende resultaten op! Maar dat ze voor sommigen juist een 'symbolische meerwaarde' heeft, maakt het zo uniek. We maken de uitslag al bekend na de zondagstoet. Voor de groepen een belangrijk moment. Scoren ze daarin goed, weten ze al een beetje of ze het al dan niet goed gaan doen bij de 'gewone jury'.
Acht jaar later zijn er nieuwe gezichten bijgekomen, maar de filosofie blijft identiek. Den Oitgeranzjeirde Jury is sterker en populairder dan ooit tevoren..."


PRIJZEN


RECYCLE PRIJS

Den Oitgeranzjeirde Jury:
"Onder het motto 'Afval Bestaat Niet' gaven we ook op 16 maart 2018, samen met onze sponsor RENEWI, de 'RENEWI-prijs' weg en dit voor de groep die het beste heeft gerecycleerd!
De winnaar is geworden: Onzjier Zèn Préférés. Deze groep slaagt er jaar na jaar in om met gerecycleerde materialen haar wagen op te bouwen. Dat spaart niet alleen geld uit, maar toont dat dezelfde 'stukken' wagen eenvoudig, en zélfs in een ander thema, gerust opnieuw kunnen dienen... Terwijl de groep toch waardig buiten komt!"BESTE STOETLIEDJE

Den Oitgeranzjeirde Jury:
"In samenwerking met Oilsjt Mjoezik hebben we in eer en geweten het Beste Stoetliedje gekozen. Een spannende wedstrijd, waarbij we in oorsprong de 10 meest gestemde liedjes uit de wedstrijd van Oilsjt Mjoezik opnamen, aangevuld met een 'Wildje Koort'. Een 11e dus!

Nadien bekeken we als jury het totale plaatje: hoe komen de liedjes over in de stoet, hoe worden ze gebracht. Hoe reageert het publiek?
DAT bepaalde de keuze voor de 3 genomineerden: Krejeis, Possensje en De Droeve Apostelen.
Uitgerekend De Droeve Apostelen (de 'Wildje Koort'), wonnen het weekendje aan zee in Oostduinkerke, aangeboden door onze sponsor 'Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen'..."


1e plaats: De Droeve Apostelen:


2e plaats: Possensje:


3e plaats: Krejeis:


KLEINE GROEPEN

1e plaats: Geloeif Mè Goed:


2e plaats: Dest Goe Schief:


3e plaats: Nèm Na:


MIDDELGROTE GROEPEN

1e plaats: Krejeis:


2e plaats: De Steijnzoel'n:


3e plaats: De Zwiejtzoel'n:


GROTE GROEPEN

1e plaats: Lotjonslos:


2e plaats: Possensje:


3e plaats: De Lodderoeigen:


Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. Den Oitgeranzjeirde Jury

Foto's: ©Patrick De Boeck: KLIK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten