Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

dinsdag 8 januari 2019

Guy Claus legde de eed af als gemeenteraadslid en had daarvoor wél 'de juiste papieren'...."Ik zweer da'k verig joor ne goeie Prinsj Carnaval was geweist!"


CARNAVALIST GUY CLAUS IS VOORTAAN GEMEENTERAADSLID

Guy Claus zorgt voor opmerkelijke 'eedaflegging'!

'Guyken, Guyken', zijn naam stond als een huis en hij was bijzonder populair als Kandidaat-Prins, toch viel in september 2017 alles in duigen, door één fout uit zijn verleden...

Een fout waardoor je in Aalst géén Prins Carnaval mag worden, maar...  wél gemeenteraadslid.


Tijdens de installatie van de nieuwe Aalsterse gemeenteraad liet hij zich even horen...


Guy werd verkozen voor zijn partij Vlaams Belang en behaalde liefst 724 voorkeurstemmen!

Op 7 januari 2019 vertelde hij volgende woorden, nét voor zijn officiële eedaflegging...

Guy Claus:
"Ik zweer da'k verig joor ne goeie Prinsj Carnaval was geweist!"

Guy heeft steeds het hart op de juiste plaats...


Ook tijdens zijn persconferentie na de weigering van zijn kandidatuur, had hij het al over het strenge(re) reglement om Prins te mogen worden, dan een officieel mandaat te mogen uitoefenen...

Guy:
"Iedereen weet wie ik ben.
In 2004-2005 heb ik een faillissement gehad, dat wist ik...

Had ik het geweten...
Tsja... als mensen uit mijn omgeving, ook met kennis van zaken, zegden dat het geen probleem is?
Wie ben ik? Ik mag rijden met grote voetbalploegen: Manchester United, Bayern München, tot de Rode Duivels toe en alle andere wereldploegen.
In de politiek gaan zou ik wél mogen en ja, wie weet... doe ik dat ooit...
Maar 3 dagen op het feest van lach en spot als Prins?
Dat mag niet, daarvoor heb ik niet de 'juiste papieren'..."Reportage: Carnavalaalstkoentje
Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, Guy Claus en Patrick De Boeck

Geen opmerkingen:

Een reactie posten