Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer stelde zich voor als Kandidaat-Prins Aalst 2025! // Ook het andere carnavalsnieuws zijn we niét vergeten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

donderdag 17 januari 2019

4e editie '2 Daugse van het Voil Jeanettengerief' zet in op Totaalconcept volgens Traditie!


2 DAUGSE VOIL JEANETTENGERIEF

Voor de 4e keer houdt OLG Smabollen Me Pikkels haar 2 Daugse van het Voil Jeanettengerief!

Wie op zoek is naar een kinjerkoesj, een vellen frak, lampekappen, voegelmoiten, parapliekes, klierossje... kan 2 namiddagen (19 en 20 januari) zijn hart ophalen in Carnavalskantine Halle 13.

Voil Jeanetten in de rij, wachten om koopjes te kunnen doen.
 

Topkwaliteit aan een 'zacht prijsje', in een uniek concept... Kom zéker eens af!


Hendrik:
"We hebben opnieuw een groot aantal koesjen, waarvan enkele unieke exemplaren, ook veel (grote & minder grote) maten échte velle frakken, klierossje maat XL en groter, maar ook kleine maatjes,... 
Verder lampekappen in alle mogelijke formaten, voegelmoiten én veel echte corsetten enzo in zalm- en andere kleuren... Maar ook blommekes, en klein gerief... Net als dit jaar plastieken eringen (haring). Echte exemplaren koop je best pas de dag voor de jeanettenstoet, of zo kort mogelijk ervoor
😉. En, sinds 2018 zijn er ook reservebanden voor de koesjen in het aanbod.

Maar we willen, net als Voil Janet Es Giejn Travestie, de Voil Jeanet in al zijn glorie herstellen!
En, wat steeds zeldzamer wordt in de Voil Jeanettenstoet, zijn de goede oude 'pispotten'. Een attribuut dat velen vergeten zijn, laat ons van de gelegenheid gebruik maken om die in 'ere' te houden of opnieuw in te voeren!!"



Hendrik:
"De opening op zaterdag gebeurt door Prins Alex en de heren van Voil J(e)anet is giejn Travestie.
Mét een lint, want dat moét een officieel gebeuren zijn!
En dan staat er meestal al wat volk ongeduldig te wachten...

Iedereen die een koesj koopt, krijgt van ons een 'bache' (plastiek zeil) om zijn koesj gedurende het jaar te beschermen.
Er kunnen zelfs 2 koesjen onder: één voor de voil jeanettenstoet en één voor de koesjkes mietingk?
Dan geven we nog bonnetjes weg van Delforge voor smaabollen.
Wie onze verkoopzaal bezoekt en iets koopt, kan deelnemen aan de gratis tombola! En krijgt sowieso een consumptiebonnetje voor in Halle 13.
De prijzenpot bestaat uit veel carnavalsgerelateerde, nuttige prijzen! Tot zelfs kleine frigoboxen...
Ge kunt uw ogen uitkijken en je mag gerust 2 dagen komen ook, al zal er de zondag (hopelijk) al wat gerief verkocht zijn.

Van harte welkom dus op de 2 daugse van het Voil Jeanettengerief!"


Wie niet van Aalst is: mannen kiezen een 'koesj'...


OLG Smabollen Mé Pikkels, stoet 2018:


Reportage & foto's: ©Carnavalaalstkoentje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten