Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer & Seppe Baeten stelden zich voor als Kandidaten-Prins Aalst 2025! Binnenkort volgen Johan & Sjalen nog! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie zonder stoppende AKV's, is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

maandag 24 juni 2013

Vlaanderen In Aalst: Filip Claus brengt Aalst in beeld met prachtige foto's!

(Foto ©Carnavalaalstkoentje, uiteraard kocht ook ik dit prachtige fotoboek!)

TENTOONSTELLING

Een bezoekje aan 't Gasthuys - Stedelijk Museum Aalst, brengt momenteel het ganse jaar 2011 in beeld tijdens de prachtige fototentoonstelling 'Vlaanderen In Aalst' door Filip Claus!
"In opdracht van het Sedelijk Museum legde Filip Claus alle mogelijke gezichten van Aalst vast. Gedurende één jaar (2011) doorkruiste hij stad en deelgemeenten. Hij belichtte de stad vanuit verschillende invalshoeken: cultuur, tradities, religie, onderwijs, sport,...
Het resultaat is een opeenvolging beeldende en verhalende Vlaamse taferelen, met veel ironie in beeld gebracht."
http://www.aalst.be/default.asp?siteid=13&rubriekid=783


CARNAVAL

Maar Aalst zonder carnaval is ondenkbaar,
dus ging Filip op bezoek in de Carnavalswerkhallen, volgde hij carnaval 2011 van nabij op en legde enkele beelden vast op foto.
(waarvan enkele sfeerbeelden bij dit artikel).

In het boek worden ook 'bekende Aalstenaars' voorgesteld, een brokje geschiedenis doorspekt op luchtige wijze de prachtige foto's en de 'thema's' brengen een ruime variatie die als het ware een gans jaar doet herbeleven!

Filip Claus is dan ook een 'persfotograaf-met-Aalsterse-roots'

Interview met Filip Claus (de Zevende Dag):
http://www.cobra.be/cm/cobra/cobra-mediaplayer/nog/1.1651160

Er werd ook een prachtig fotoboek uitgebracht!
Te koop bij de Standaard boekhandel.
Uitgeverij 'Snoeck'
ISBN 978-94-6161-032-4
(nummer dat je best opgeeft om het boek vlot te bestellen)

(Enkele sfeerfoto's, foto's zelf ©Filip Claus)


OPROEP

De Stad Aalst wil alle 'fotomodellen' uitnodigen voor een rondleiding in het museum door Filip Claus op zaterdag 31 augustus:
"Schitter jij op een foto van deze fotograaf?
Of herken je vrienden, familieleden of collega's? Neem dan zeker contact op met de medewerkers van 't Gasthuys – Stedelijk Museum Aalst, op het nummer 053 73 23 45 of via ann.deblock@aalst.be. Je mag een uitnodiging verwachten voor een rondleiding door Filip Claus zelf op zaterdag 31 augustus. "



AANRADER

Een absolute aanrader deze tentoonstelling, nog te bezichtigen tot en met 22 september
Foto’s uit het fotoboek Van Filip Claus, in museum én in stadsbeeld.

't Gasthuys - Stedelijk Museum Aalst
Oude Vismarkt 13, 9300 Aalst
Openingsuren:
dinsdag tot vrijdag: van 10 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur
zaterdag en zondag: van 14 tot 18 uur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten