Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer & Seppe Baeten stelden zich voor als Kandidaten-Prins Aalst 2025! Binnenkort volgen Johan & Sjalen nog! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie zonder stoppende AKV's, is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

zaterdag 7 september 2013

Alle carnavalswerkhallen krijgen nieuwe Verlichting en Brandpreventie!

(ALLE foto's ©Carnavalaalstkoentje)

Nog tot 18 september 2013 zal er gewerkt worden aan de Veiligheid in de Carnavalswerkhallen van Aalst
Carnavalaalstkoentje bezocht de Hallen op vrijdag 6 september en sprak er met 'De Paroi' (Toezichter Werkhallen Luc Vermeiren)

Carnavalaalstkoentje:
"Wat staat er te gebeuren?"

'De Paroi':
" Er is vanuit 't Stad en de brandweer beslist dat er bijkomende maatregelen nodig waren om de 'Veiligheid van de Carnavalswerkhallen' te verbeteren.
Zo zal men nog 8 werkdagen lang werken uitvoeren in de diverse hallen. Tegen de Carnavalsbeurs moet alles achter de rug zijn!"





Carnavalaalstkoentje:
"Kun je eens specifiek opsommen om welke werken het gaat?"

'De Paroi':
"Er worden 'veiligheidslijnen' getrokken, zodat een herindeling van de hallen zich opdrong.
De centrale gangen worden gemarkeerd met gele verf en leiden rechtstreeks naar de (nood)uitgang.
Er komen ook overal nooduitgangen, wat er vroeger niet was.
Hierdoor worden ook de standplaatsen van de groepen herzien en 'hertrokken'.
Verder is er het onderhoud van het brand- en inbraakalarm.
Ook de oude verlichtingsarmaturen worden vervangen door LED-verlichting, zodat het regelmatig uitvallen van de verlichting definitief én in alle hallen voorbij zou moeten zijn.

Telkens verwacht men dat de betrokken carnavalisten van die bepaalde groepen hier aanwezig zijn om hun wagens en materialen buiten te zetten.
Dat moet al gebeuren om 6 uur 's morgens!
's Avonds moeten ze dan terug zijn om alles binnen te zetten, het liefst uiteraard op hun juiste plaats en binnen hun (nieuwe) lijnen."



Maar tussenin kan de boog niet altijd gespannen zijn...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten