Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

maandag 4 maart 2019

Aalst Carnaval 2019 - De Maandagstoet!


MAANDAGSTOET IS ENIG IN ZIJN SOORT!

Alhoewel het dezelfde wagens, dezelfde deelnemers, kortom dezelfde stoet is, kun je de Maandagstoet van Aalst Carnaval totaal niet vergelijken met de Zondagstoet...

Het gaat er nu eenmaal losser en 'vrijer' aan toe.
De 'kop' is eraf, de punten zijn in principe binnen en de ambiance primeert.


Ondanks de wil van de organisatie om een 'copy' te hebben van de zondagsparade, blijft het op maandag minder georchestreerd.

Een sfeerverslagje...

DE VORMING
DE STOET ZELF...

De zware hoed verving men door de 'moesj' en niet alles komt in volledig 'ornaat' ...

Maar voor ambiance en sfeer? Bij sommigen een 'dikke 10'!


Meer filmpjes? Ons Filmkanaal: KLIK

Reportage, Filmpjes & Foto's: ©Carnavalaalstkoentje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten