Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

zondag 10 maart 2019

Aalst Carnaval - 2x pech voor AKV De Toerenbiejoekes: 2x afgelaste buitenstoet. Maar wel 'derp d' gezien 😉


2x AFGESLASTE STOET OP 1 DAG!

Ook alternatieve buitenstoet eindigde winderig...

Aalst na carnaval en dan begint het gastgroep zijn in de zogenaamde 'buitenstoeten'. Aalsterse groepen komen met kostuums en Pompier (zelden met wagen) naar steden en gemeenten, overal in ons land, tot zelfs erbuiten.

De Toerenbiejoekes waren zaterdag met 26 gekostumeerden aanwezig in Mortsel en op zondag 'geboekt' in Oostende.


Thomas:
"Met onze Pompier waren we al bijna rond Gent, toen we via de media én de organisatoren vernamen dat de carnavalstoet van Oostende door het verwachte stormweer werd afgelast.
Na overleg en de optie Ninove of Dendermonde, werd 'derp d' ons 'plan B'...

Ik kreeg namelijk telefoon of we door de afgelasting van Oostende, niet beschikbaar waren om een bevriende groep te depanneren met de pompier en muziek, want zij konden door de wind er met hun eigen wagen niet geraken.
En zo zijn we dan maar naar Dendermonde gereden om die mannen bij te staan..."Leslie:
"Daar aangekomen, wilden we onze collega's van Schiefrechtendeur uit Moerzeke zo snel mogelijk uit de nood helpen. En voor ons was het een waardig alternatief voor de kust..."


Michiel en Thomas:
"Véél respect voor de lokale groepen, want ook zij werken maanden toe naar hun stoet, moet hard aankomen om dan met je werk niet te kunnen paraderen. Jammer.
Niksken van ottomatiksken in ons mekaniksken, maar na enkele straten beukte de wind toch (nog) té hard... Ook voor de groep die we hielpen.

De lokale media sprak van 'vliegende dakpannen' en dan kon de verdere 'verovering' van deze gastgemeente niet doorgaan. 😉
Na enkele straten kregen we het sein om te stoppen. Ter hoogte van de Markt liet men de cavalcade stilleggen door de politie.
De veiligheid voor de toeschouwers en onszelf kon niemand meer garanderen.

Een begrijpelijke beslissing..."

De stunt van Gekloetj in 2003:


Michiel en Thomas:
"We kunnen wél bewijzen dat we, na het legendarische 'optreden' van Gekloetj in 2003, terug met een Aalsterse groep wilden deelnemen in 'derp d'. Al was het nu wel niet als 'stunt'... Maar als hulp..
Jammer dat we niet aan ontwikkelingshulp mochten doen
😉, maar toch bedanken we voor de grote gastvrijheid. De wind van voor... bleek te sterk.

Dus 'malsjans nummer 2 op 1 dag': geen Oostendse en nu ook geen Dendermondse stoet... Maar we hebben ons wel geamuseerd! Wie ons wil zien?

De wind waait onze eigen groep nog naar Willebroek op zondag 7 april (als hij niet té straf uithaalt tenminste)... 😉


Groeten van AKV De Toerenbiejoekes!"

TB in Mortsel op 9 maart...


Reportage: ©AKV De Toerenbiejoekes & Carnavalaalstkoentje

• Foto's: ©AKV De Toerenbiejoekes & krantenarchief (Gekloetj 2003)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten