Welkom bij 'Carnavalaalstkoentje'

maandag 4 maart 2019

Aalst Carnaval 2019 - Prachtige 91e carnavalsstoet / 1 incident met voertuig op parcours


80.000 TOESCHOUWERS

De 91ste zondagsstoet startte om 13 uur op het Statieplein en de laatste groep verliet de Grote
Markt om 22u05. 

De belangstelling was opnieuw gigantisch, niet minder dan 80.000 toeschouwers
werden getrakteerd op een kleurrijk spektakel.
Ook via TV Oost, DRA en carnavalaalstkoentje keken nog eens vele duizenden extra naar het spektakel.


Alle stoetfilmpjes bekijken (per groep apart!) KLIK


Traditiegetrouw werd de lokale, nationale en internationale actualiteit in de stoet ook op de korrel genomen door de zowel de vaste als de losse groepen.

Ook het koningshuis werd niet gespaard. Koning Dozje van De Melkmoilen stond als lokale vorst zelfs nog een trapje hoger!


Voor nationale politiek bleken De Zwisjelmoizen dé hoogvliegers met 'Den Dasj ès 't er Oit'...


VEILIGHEID

Net als de voorgaande jaren kreeg veiligheid absolute prioriteit.

Vanuit de veiligheidscel werd de stoet elke seconde gemonitord.

Blauw op straat en de plaatsing van betonblokken garandeerden de veiligheid van alle bezoekers.
Het verkeer verliep vlot: in 56 gevallen werd een voertuig getakeld of een uitrijvergoeding aangerekend. Dit gebeurde enkel waar de voertuigen de algemene veiligheid of de doorstroom van de stoet in het gedrang brachten. Bijkomend werden 152 gas-boetes voor parkeerinbreuken opgelegd.


De brandweer heeft geen carnaval gerelateerde interventies moeten uitvoeren.
De hulpposten van Het Rode Kruis Vlaanderen voerden 9 verzorgingen uit. De spoeddiensten van de Aalsterse ziekenhuizen hebben 4 personen verzorgd.
Tijdens de stoet zijn 3 kindjes verloren gelopen, deze konden vrij snel herenigd worden met hun ouders.Bij een tussenkomst n.a.v. een kleine vechtpartij op de Grote Markt werd een personeelslid van de Lokale Politie Aalst gebeten door een betrokkene, deze persoon werd bestuurlijk
aangehouden voor verstoren van de openbare orde.
De politie heeft nog 3 personen bestuurlijk aangehouden, 2 voor het verstoren van de openbare orde en 1 voor openbare dronkenschap.ORDEDIENSTEN ARRESTEERDEN BESTUURDER

Om 18.50 uur is een onbekend voertuig, ter hoogte van de Zonnestraat/Maanstraat, ingereden op het parcours van de stoet, er zijn geen slachtoffers gevallen. 

De ordediensten waren meteen ter plaatse, de politie heeft de bestuurder geïdentificeerd, de persoon werd overgebracht naar het politiehuis voor verder verhoor, het parket werd verwittigd.


Ook tijdens deze carnaval gaan de WHISKY-ploegen op pad.

Politieagenten voeren verkleed controles uit, dit om handelaars op te sporen die ondanks het verbod toch sterke drank verkopen aan minderjarigen én om corrigerend op te treden bij jongeren die in het bezit zijn van alcohol of dronken zijn; ook de ouders worden verwittigd. De WHISKY-ploegen van de Lokale Politie Aalst hebben deze namiddag 19 minderjarigen aangetroffen in het bezit van alcohol.

Om Aalst carnaval veilig te laten verlopen werden vandaag 30 brandweermannen, 50 medewerkers in de hulpposten, 7 ziekenwagens, 261 politiemensen en een 100-tal beroepskrachten van de diensten Facility en Onderhoud openbaar domein ingezet.

Daarnaast werden ook nog tal van vrijwilligers ingeschakeld. Deze nacht worden 22 brandweermannen, 50 medewerkers in de hulpposten, 5 ziekenwagens en 29 politiemensen ingezet.
Rond middernacht namen ‘pompiers’ hun plek in op de twee grootste feestpleinen: de Grote Markt en het Vredeplein.


Reportage: & Foto's: ©Carnavalaalstkoentje & ©Cris De Wolf
Perstekst: Stad Aalst
Meer filmpjes? Ons Filmkanaal: KLIK

Reportage, Filmpjes & Foto's: ©Carnavalaalstkoentje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten