Welkom bij 'Carnavalaalstkoentje'

donderdag 28 april 2016

Aalst likt wonden na zware brand Carnavalswerkhallen en kijkt vooruit! Oproep tot Solidariteit! (+ Reacties / Mededelingen)


SOLIDARITEIT

De dag na de brand blijft Aalst niet bij de pakken zitten.

Vanuit diverse hoeken lijkt het erop dat de carnavalswereld opnieuw 'oon iejn zjieël' gaat trekken om steun te bieden aan alle betrokkenen.

STAND VAN ZAKEN

Nachtrapport Dieter:
"Even juiste stand van zaken..
3u: énkel 1e deel is verloren..
10 groepen zijn fel getroffen!
Hal 1 en 10 zijn verloren en vernield.
Vanaf hal 2 en 9 (Pertotal en De Snotneizen) is er enkel waterschade,
misschien blijft het tot dat beperkt...

Maar volgens andere info zijn er wel degelijk gevaren door de toestand van het dak"

De ochtend na de brand blijkt pas hoe hard Hallen 1 en 10 getroffen werden!

Filmpje & foto's: Bob Berkmoes


'Plop' (carnavalist Tot In De Kist):
"Beste collega's, vrienden, carnavalisten,
Eerst en vooral wil de vzw stellen dat we alles in het werk gaan stellen om de nasleep van de brand tot in detail op te volgen en steun/hulp te bieden waar ook. De getroffen groepen mogen ons ten allen tijde contacteren met vragen, opmerkingen of wat dan ook. Het spreekt vanzelf dat we in dialoog zullen gaan met alle betrokkenen: groepen, stad, ...

De vzw wil iedereen bedanken die gisteren hielp waar het kon, niet op z'n minst Guy en de Paroi. Opnieuw getoond dat ondanks het soms concurrerende karakter van de stoet dat wat ons bindt een extreem solidair gegeven/gevoel is.

We willen wel een oproep doen, teneinde niet dezelfde fout te maken als destijds bij GMG, waar vele individuele acties hebben geleid tot een niet overzichtelijk geheel.

De vzw (bestuur) komt maandag bij elkaar. Daarop gaan we voorstellen om een vergadering te plannen met iedereen die iets wil doen, teneinde SAMEN naar iets groots te kunnen werken.
We volgen dit op, staan dagelijks in contact met de stad en nemen ook zelf contact op met Edwin van Ethias.

Maandag nodigen we alvast de voorzitters uit van de getroffen carnavalsgroepen.

Sven PLOP
Voorzitter CTIDK"Prins Dennis:
"De ultieme nachtmerrie voor en van elke Oilsjterse carnavalist heeft zich vanavond aan de Hoge Vesten afgespeeld. Er is een brand geweest in onze werkhallen. Gelukkig bleef de lichamelijke schade heel beperkt en is blijkbaar maar één carnavalist licht gewond geraakt. De materiële schade kunnen we jammer genoeg nu nog niet helemaal inschatten. Welke loodsen vielen in puin, welke groepen deelden in de brokken, wat hadden ze daar allemaal nog binnen staan?

Maar wij, de carnavalisten, tonen vanavond al langs elke mogelijke weg (de mannen die verwoede pogingen deden om te blussen, iedereen die naar daar holde om te weten wat er gebeurde, onze ganse stad die in rep en roer stond om wat aan de hand was) dat we dit samen gaan aanpakken. Vandaag al toonden we die hechte gemeenschap te zijn die er zal voor zorgen dat we hier door komen. En met "we" bedoel ik wij allemaal.

Het is niet alleen mijn taak als prins, maar ook een evidentie als carnavalist dat ik er alles zal aan doen om dit drama verwerkt te krijgen. Eerst en vooral voor de getroffen groepen. Maar ook voor ons allemaal. Het kon ons immers allemaal gebeuren. Laat ons er dan ook allemaal samen aan werken dat niemand hier individueel op gelijk welke manier moet voor opdraaien. ‪
#‎oilsjttesaumen‬"Stad Aalst (persbericht middag 28 april):
"Update brand carnavalswerkhallen

Er rijzen heel wat vragen na de hevige brand in de carnavalswerkhallen van gisteravond. De stad doet er alles aan om snel concrete informatie te verstrekken aan alle betrokkenen.

De rondgang van het parket vindt deze middag plaats om 14 uur. Aansluitend zal er een multidisciplinair overleg plaatsvinden in het administratief centrum. Daar zal de burgemeester samen met de betrokken stadsdiensten, brandweer, politie, en een vertegenwoordiging van de verzekering een actieplan opstellen.

Na de vergadering, ten vroegste om 17 uur, volgt er meer concrete informatie voor de carnavalsgroepen die er gehuisvest zijn.

De toegang tot de terreinen blijft afgesloten tot nader order, gelet op het instortingsgevaar. We vragen dan ook met aandrang om de site niet te bezoeken vooraleer ze is vrijgegeven."Foto's facebook:


*UPDATE*

Recenter Artikel
Info verzekering en berichtgeving CTIDK:
KLIK op DEZE LINK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten