Welkom bij 'Carnavalaalstkoentje'

maandag 4 april 2016

Oilsjters Pompierfeestje op 'Vlaanderens Mooiste' (RVV) 2016!

Foto's: ©Pompiers Oilsjt, Bossie, Daan, Matthias + IF

POMPIERS

Naar jaarlijkse traditie, mochten de Oilsjterse Pompiers nog eens de baan op tijdens de Ronde Van Vlaanderen!

Een heerlijke verse mix van Oilsjterse liekes,
BBQ, bier en... ook wel wat 'koers'.

Carnavalaalstkoentje vroeg en kreeg spontaan enkele 'ooggetuigeverslagen'.
Bovendien werden we zondag 3 april 'live' op de hoogte gehouden via onze facebookpagina.

(Filmpje via Bossie ontvangen, AKV Bedesterd)

Kim De Meester (AKV 't Es Na Of Noeit):
"Zondag 3 april, eindelijk was het terug zover, de Ronde van Vlaanderen met de carnavalsgroep. Een dag om naar uit te kijken!
Helaas verliep het eerst niet zoals gewenst. De dag voor de Ronde bleek de pompier van de groep (Tenon) niet meer te werken.
Maar dit houdt ons natuurlijk niet tegen om toch richting Zegelsem te rijden, maar dan met eigen vervoer in plaats met onze pompier."Kim De Meester:
"Bij het krieken van de dag was het tijd om af te spreken aan het stationsplein, waar we ontvangen werden met een koffie en een koek in de Dutch Inn om nadien in collone naar de Ronde te trekken. Plek van het gebeuren was net zoals vorig jaar forelvijver Leberg in Zegelsem."


Kim De Meester:
"Na een uurtje rijden waren we gearriveerd in een zonovergoten Zegelsem. Terwijl dat de andere groepen hun pompiers & muziek aan het voorbereiden waren, waren we al aan het zonnekloppen op het terras van de kantine van de visvijver."

Enkele dranken later stond de Aalsterse muziek al luid te knallen, de muziek werd "live" voorzien op de pompier van Beschomt. Verder lag het vlees op de barbecues te bakken en liepen de pintjes goed binnen (bij sommigen toch)."

(Filmpje via Daan ontvangen, AKV Tisj)


Kim De Meester:
"Iets na het middaguur was het tijd voor een voorproefje, de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen. Nadat de dames het beste van zichzelf gaven, was het tijd voor het traditionele "rondespel", "hameren".

Toen de camerahelicopter in de verte in zicht kwam, passeerde reeds de karavaan op de berg. Na deze stoet van moto's en enkele sponsors kwamen de renners aangereden tegen hoge snelheid onder het luide gejuich van de Aalsterse supporters & sympathisanten."


KANDIDOTEN 2017

Kim De Meester:
"Na het sportieve geweld lieten enkele toekomstige kandidaten voor Prins Carnaval en ex-prinsen het beste van zichzelf zien en horen. Zo hebben Joe, Kenny, den Boein en Raf zich goed laten horen.
Ook Ronny tekende present en voor David was het de 'startdag' van zijn campagne...
Mil stond met De Loizemaanen elders langs het parcours.

Na de optredens werd er nog genoten van het prachtige lenteweer, ging het bier nog vlot binnen en werd er goed gelachen. Voor dat de dag werd afgesloten hebben we met de groep nog een stop gemaakt in Aaigem voor een verfrissend ijsje. Nadien werd deze plezante dag afgesloten aan de Dutch Inn, waar er nog gevierd werd tot de late uurtjes..."


Ook Mil was 'op de boon', maar De Loizemaanen stonden 'elders'...(Paddestraat)


Met grote dank aan Kim De Meester voor het jaarlijkse verslag
     & Belgian David (Pompiers Oilsjt) voor vele foto's: KLIK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten