Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel', maar ook alles wat erna kwam van 'Prijsuitreikingen' // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! // Op 5, 6 & 7 april genoot de Orendwoik van hun 41e Arendcarnaval, onder leiding van Prins Nico! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie zonder stoppende AKV's, is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! // Steve van Carnavalskantine Halle 13 neemt afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

woensdag 13 april 2016

Patrick De Boeck schonk 2400 euro aan vzw Goedewil door verkoop carnavalslintje!

Foto's: ©Patrick De Boeck, J-P Swirko, Carnavalaalstkoentje,
Geert Segers, Oilsjt Een Weireldstad


TROTS

Fotograaf en volksfiguur Patrick De Boeck heeft een gouden hart!

Dat bewees hij nogmaals door op eigen initiatief een carnavalslintje uit te brengen.


Patrick De Boeck:
"Ik heb een cheque van 2.400 euro overhandigd aan VZW Goedewil. 
Het bedrag komt van de opbrengst van de verkoop van mijn carnavalslinjeke. 
Tussen begin februari en nu verkocht ik 983 van de 1000 lintjes.

Op een bepaald moment stonden ze in Halle 13 aan te schuiven tot buiten om een lintje te bemachtigen. Dat gaf me een enorme kick!

Hierbij bedank ik alle mensen die linjekes hebben gekocht, en ook Ollie Hendrickx voor het ontwerp en Peter De Bruecker van linjekes.be voor de samenwerking. 
Zonder hen was dit niet gelukt..."


Patrick:
"Het idee komt van mensen, die me vroegen, om ook een linjeke te laten maken, zoals Oilsjt Een Weireldstad en Carnavalaalstkoentje al eerder deden.
Ik kende al enkele jaren een paar mensen van vzw Goedewil, en ook omdat ik ze beter heb leren kennen door naar 1 van hun stockverkopen te gaan.
En zo heb ik mijn schouders gezet onder dit initiatief..."

Zowel Cali, als Dennis maakten liedje over Patrick!


Ghie Ceule: bezielster en stichtster vzw Goede Wil:
"Onze organisatie bestaat sinds maart 1991 en mensen met een laag inkomen kunnen bij vzw Goedewil terecht om goedkoop of zelfs gratis aan kledij te geraken.
Maar ze kunnen ook aan meubelen geraken, die VZW Goedewil krijgt van mensen, die ze niet meer nodig hebben.

Iedereen kan er eigenlijk terecht, maar hoofdzakelijk zijn het kansarme mensen die langskomen.
Naast deze materiële hulp geven wij hen ook informatie over andere organisaties, over hygiëne, kinderopvang, het invullen van formulieren of leggen wij voor hen contacten met scholen, met O.C.M.W. of andere instanties.
Wij hebben ook altijd tijd voor een babbel en een luisterend oor.

De vzw koopt eindereeks-merkkledij en schoenen op en organiseert tweemaal per jaar een grote beurs voor vrienden en kennissen om zo het uitgegeven bedrag terug te winnen. Alle kledij die hierna overblijft, gaat naar 'Ons Huizeken' voor onze gezinnen...
Een eerstkomende verkoop is er op zondag 1 mei!
Het jaarlijkse eetfestijn gaat door op zondag 16 oktober van 11u30 tot 15u30 in Kasteel De Rozerie, Brusselsesteenweg 75 te Aalst."



Patrick:
"Mensen die nog linjekes hebben gereserveerd, zullen deze 1 dezer weken krijgen.
Wie nog een lintje wil hebben, kan me dit nog steeds vragen.
Maar 't zijn de allerlaatste!"


* Patrick heeft z'n eigen Carnavals-fotopagina 
op facebook: KLIK

We bedanken Patrick en Ghie voor dit prachtige initiatief!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten