Welkom bij 'Carnavalaalstkoentje'

dinsdag 6 februari 2018

Aalst Carnaval 2018 - De Tsjoepeneizen Zen Zoe Goed As Af (op wat Oilsjters DNA na...)


ZOE GOED AS AF

De Tsjoepeneizen kijken uit naar zondag ....

Samen met AKV De Tsjoepeneizen beleven we al enkele jaren de 'avonturen van een AKV'.
Een mooi overzichtje daarvan staat in hun geschiedenisartikel: KLIK

De Tsjoepeneizen:
"Alvorens ons droi zotte doagen aan te vangen, geven we graag nog een woordje uitleg bij ons thema van dit jaar. : "t Oilsjters DNA, 't zitj em in ons bloed"...


De Tsjoepeneizen:
"Terwijl steeds meer en meer groepen zich geroepen voelen de ‘Disney’-toer op te gaan –bij wijze van spreken– houden De Tsjoepeneizen koppig vol aan een Oilsjters thema.
Na ‘Tees es moin fiëstzone’ in 2016, werd het dus ‘Tees es moin keirk’ in 2017 en ook in 2018 herhalen we onze filosofie...

Bij ons - zoals altijd - geen Disney-toestanden, maar een degelijk Oilsjters onderwerp.
Na lang overleg (of na nen bak Orval, if you wish), hebben we het DNAalst programma van ’t stad eens uitgepluisd. En eerlijk is eerlijk, het is een mooi parcours. Er zijn o.a. themawandelingen, dus begeleide rondwandelingen in 't stad, waar je meer kan te weten komen over het DNA van de Aalstenaar. Je kan er ook o.a. in de voetsporen treden van Dirk Martens. Je kan er als kind zelf wetenschapper worden en op zoek gaan naar het DNA profiel van de stad Aalst. Een puike prestatie, het moet worden gezegd!"De Tsjoepeneizen:
"De Tsjoepeneizen gaan een stapje verder en gaan onderzoeken of de typische Oilsjterse eigenschappen in het bloed zitten.
Een Aalstenaar maakt graag plezier, is rad van tong maar ook geweldig creatief en eigenzinnig. Zitten deze eigenschappen den “Oilsjteneer” in het bloed? Wij denken van wel… Naar analogie met de tentoonstelling ‘DNAalst’, gaan De Tsjoepeneizen op zoek naar het erfelijk materiaal van de echte Aalstenaars."De Tsjoepeneizen:
"En dat doen we letterlijk op de wagen dit jaar. We gaan het DNA van enkele bekende Aalstenaars van dichtbij in het labo onderzoeken. Met veel plezier geven we jullie een staaltje DNA mee van den 'Oilsjteneer'. Geniet ervan!"


De Tsjoepeneizen:
"Tenslotte ook nog onze Tetterende Tiretten eens de verdiende aandacht geven!
Hard labeur gedurende vele maanden: van een patroon tot een ontwerp tot de afwerking, het samen maken van een 'hoofddeksel' (of leggen we gewoon onze hersenen bloot, dat zou nog passen bij ons thema)?
 

We zijn trots op iedereen die zijn steentje bijdroeg.
Wagen, kostuum, liedje, accessoires... Het plaatje klopt en we zijn terug een 'ander Tsjoep'.
Nog een paar avonden doorwerken, maar laat ons zeggen: 'we zijn zoe goed as af'!

Je kan ons vinden in de stoet met nummer 62..."


Stoetliedje? KLIK
Algemene Thema-voortelling? KLIK
Geschiedenis AKV De Tsjoepeneizen? KLIK


Met dank aan Koen V. en AKV De Tsjoepeneizen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten